advertise
دکتر فهیمه محب‌محمدی

مدرسه و تابستان کودک| آشنایی با راهبردها و قوانین

هرآنچه قبل از ورود کودک به مدرسه باید بدانیم

بسیاری از والدین گمان می کنند که نیازی نیست به کودکان برخی مهارت های قبل از مدرسه را آموزش داد اما اینطور نیست. کودکان قبل از ورود به مدرسه باید مهارت هایی را آموزش دیده باشند. بیشتر این مهارت ها توسط والدین در منزل یا توسط مربی در مهدکودک به طور مستقیم یا غیر مستقیم با بازی و قصه و کاردستی به کودک آموزش داده می شود.
فرزندان شما از لحظه تولد از قدرت فهم و درک برخوردارند و از همان لحظه ورود به دنیا می آموزند. با آموختن این اصول اولیه به فرزندتان نه تنها او را آزار نمی دهید بلکه به او کمک می کنید هنگام ورود به اجتماع و در ارتباط با هم سالانش موفق تر شده و مهارت دوست یابی او  افزایش یابد و از ارتباطاتش لذت بیشتری ببرد. البته که منظور ما از این مهارت ها آموزش های سنگین زبان، ریاضیات و نجوم نیست و قطعا نیازی به تست های استعدد یابی در این سن وجود ندارد.
اگر شما از پدر و مادران عجولی هستید که می خواهید در چند ماهگی هوش فرزندتان را آزمایش کنید و او را با کمک تجهیزات جدید آموزشی با سواد کنید باید بگوییم راه طولانی و بی نتیجه ای را می روید. محققان توصیه می کنند کودکتان را تا قبل از ۳ سالگی در معرض هیچ تستی قرار ندهید و در سن کم دنبال توانایی ها و استعداد های فرزندتان نروید. استعداد یابی کودکان مربوط به این سن نیست. بلکه کودک باید سن بیشتری داشته باشد تا استعدادیابی شود.
در این مقاله به توانمندی های مورد نیاز یک کودک پیش از ورود به دبستان خواهیم پرداخت.

دایره لغات کودک

دکتر فهیمه محب‌محمدی| متخصص کودکان و نوزادان در اصفهان

من دکتر فهیمه محب محمدی متخصص کودکان و نوزادان هستم. بلافاصله بعد از اتمام درس مجددا شروع به مطالعه گسترده در زمینه رشد و پرورش کودک کردم، مطالعات من در زمینه تغذیه صحیح و علمی کودکان، درمان بدغذایی کودکان و مکمل های مورد نیاز، آموزش صحیح خواب کودک، بازی های هدفمند و در عین حال حفظ ایمنی کودکان، آموزش انتخاب کتاب و انیمیشن صحیح برای سرگرمی و تربیت کودکان، سلامت دهان و دندان کودک، مهارت های قبل از مدرسه و فرزندپروری آگاهانه در عین آموزش اختلالات دوران کودکی بوده است. با ما همراه باشید.

اختلال یادگیری در کودکان

اختلال یادگیری در کودکان

اختلال یادگیری کودکان: علائم، دلایل و راهکارهای درمانی. با شناخت بهتر اختلال یادگیری، به فرزند خود کمک کنید تا در مدرسه و زندگی موفق باشد.

تست هوش وکسلر

تست هوش وکسلر

آزمون هوش وکسلر کودکان (WISC) یکی از معتبرترین و گسترده‌ترین ابزارهای سنجش هوش در کودکان است که توسط روان‌شناسان و مشاوران تربیتی استفاده می‌شود. این آزمون، با ارزیابی قابلیت‌های شناختی و ذهنی، به شناسایی نقاط قوت و ضعف کودکان کمک کرده و راهکارهای مناسب برای توسعه و پرورش توانایی‌های آن‌ها ارائه می‌دهد.

کلاس های تابستانی کودکان

کلاس های تابستانی کودکان

فصل تابستان فرصتی عالی برای کودکان ۳ تا ۵ سال است تا در حالی که از تعطیلات خود لذت می برند، چیزهای جدیدی یاد بگیرند و مهارت های خود را توسعه دهند.

جهش تحصیلی

جهش تحصیلی

جهش تحصیلی روشی برای کوتاه کردن زمان تحصیل کودکان است. امروزه یکی از بزرگ ترین دغدغه والدین کیفیت تحصیل کودک است. در کشور ما امکان جهش تحصیلی فراهم است اما ایا این روش مناسب کودک ما هست؟

بهترین روش دوزبانه شدن کودکان

بهترین روش دوزبانه شدن کودکان

آیا تا به حال به این فکر کرده‌اید که کودکتان چند زبانه شود؟ در دنیای امروز، تسلط بر چند زبان به یک مزیت رقابتی تبدیل شده است. کودکان دوزبانه نه تنها از نظر شناختی قوی‌تر هستند، بلکه مهارت‌های ارتباطی بهتر و دیدگاه گسترده‌تری نسبت به جهان دارند.

از چه زمانی کودک آمادگی ورود به مهد کودک را دارد؟

سن مناسب شروع کلاس های آموزشی

بهترین زمان ورود کودک به مهد کودک

بهترین زمان برای کودکان مختلف متفاوت است ولی به طور کلی بهتر است بعد از اتمام دوران اضطراب جدایی برای رفتن به مهد کودک اقدام کنید. 
اکثر کودکان بعد از دوسالگی اضطراب جدایی را پشت سر گذاشته و وارد دوران استقلال شده اند بنابراین سن دو و نیم تا سه سالگی را به طور کلی سن مناسبی برای ورود به اجتماع می دانیم. سن ورود به مهدکودک برای هر کودکی متفاوت است. مهارت های قبل از شروع دبستان را به صورت اصولی به کودک خود آموزش دهید تا در دبستان و مهدکودک مشکلی نداشته باشد. 
بهتر است قبل از ورود به فضای مهد کودک فرزند شما از پوشک گرفته شود و توانایی بیان درخواست های خود را داشته باشد. قبل از ورود به مهد کودک اصول اولیه مراقبت از خود، تربیت جنسی و حریم خصوصی را در حد فهم کودک به او بیاموزید. می توانید از قسمت پکیج ها آموزش اصولی گرفتن از پوشک و تربیت جنسی را تهیه کنید. اگر فرزند شما بعد از سه سالگی هنوز اضطراب جدایی دارد حتما برای درمان آن مشاوره بگیرید و به تدریج کودک را وارد فضای مهد کودک کنید.
آموزش خود مراقبتی به دبستانی ها را قبل از دبستان کودک به او آموزش دهید تا در مدرسه به مشکلی برنخورد. 


اصول ورود به مهد کودک

قبل از ورود به مهد کودک با قصه گویی ذهن فرزند خود را آماده کنید. توصیه های بیش از حد و نصیحت می تواند کودک را نگران کند، به کودک دروغ نگویید و انتظار غیر واقعی ایجاد نکنید.
در اولین هفته خودتان با کودک به مهد کودک بروید و در فضای آن جا چرخی بزنید، اجازه بدهید کودک در حضور شما و در احساس امنیت با مکان جدید آشنا شود.
در روزهای اول از کودک نخواهید که سلام کند یا بدون شما در مکان بماند، و پس از اطمینان از آرامش کودک و آشنایی او با افراد و فضای مهد کودک در روزهای بعدی طبق قراری که از قبل با فرزندتان گذاشتید مهدکودک را ترک کنید. هرگز با پرت کردن حواس کودک او را در مهد تنها نگذارید و حتما با کودک خداحافظی کنید. قوانین را زیر پا نگذارید و مدام در فضای مهد کودک نمانید، اگر کودک ابراز دلتنگی دارد با او همدلی کنید و عکسی از خودتان به او بدهید که در مهد کودک همراه خود داشته باشد.
در صورتی که اضطراب جدایی کودک بیش از حد است حتما از یک مشاور کمک بگیرید. مهارت هایی که کودک لازم است پیش از مدرسه کسب کند:

سن مناسب شروع کلاس های آموزشی

توانمندی رد شدن از خیابان

لازم نیست کودک بتواند مستقلا از خیابان رد شود و کودکان نباید قبل از ده سالگی در خیابان تنها باشند ولی لازم است کودک قوانین رد شدن از خیابان را بلد باشد. توانمندی شمارش اعداد، خط خطی و نقاشی و دایره واژگان کودک نیز از مهارت هایی هستند که باید قبل از ورود به مدرسه به کودک آموزش داده باشیم.

مهارت دست ورزی

کودک باید توانمندی نگه داشتن مداد در دست را داشته باشد، توانمندی باز و بسته کردن دکمه لباس ها و بستن و باز کردن زیپ کیف و بند کفش ها نیز از جمله توانمندی حرکات ظریف است که لازم است قبل از ورود به مدرسه آموخته باشد.

مهارت شناخت و بیان احساسات:

از دو سالگی لازم است با کودکانمان راجع به احساسات صحبت کنیم و حالات مختلف بدنی حین احساسات مختلف را به کود بیاموزیم، پس از آن می توانیم مهارت کنترل خشم و اضطراب را نیز به کودک بیاموزیم تا با ورود به اجتماع بزرگ مدرسه راحت تر با شرایط جدید کنار بیاید.


مهارت دوست یابی

هرچه تعامل کودک با دنیای بیرون بیشتر باشد در سنین مدرسه دوست یابی راحت تر خواهد بود، این مهارت به خوبی در دوران مهدکودک و قرار گیری در گروه همسالان ایجاد می شود.

توانمندی رعایت بهداشت فردی

بسیار مهم است که کودک توانایی رفتن به دست شویی و شستن دست های خود را داشته باشد

توانایی حل مساله:

اگر از کودکی برای کودکتان والد هلیکوپتری بوده اید و تمام مشکلات کودک را خودتان حل کرده اید و همیشه با ایجاد مشکل سریع به کودک راهکار داده اید، کودک شما توانایی حل مساله ندارد و با ایجاد کوچک ترین مشکلی در مدرسه آشفته خواهد شد. برای بهبود این شرایط همیشه از کودک در مسائل مختلف راهکار بخواهید و اجازه دهید فرزندتان با مسائل جدید به شیوه خودش مقابله کند.


مهارت خود مراقبتی

یکی از مهم ترین مهارت هایی که باعث می شود کمتر نگران فرزند کوچکمان باشیم این است که از دو سالگی آموزش های متناسب با سن خودش را در اختیار او قرار داده باشیم. کودک ۶ ساله باید با مفهوم حریم خصوصی خودش و دیگران، افراد امن و افرا د غیر قابل اطمینان، نه گفتن و مراقبت از خود آشنا باشد.
میتوانید قبل از سنین مدرسه پکیج تربیت جنسی را تهیه کنید.

تمرکز و توجه متناسب با سن

برای ایجاد توجه و تمرکز مناسب لازم است برای کودک کتاب بخوانید، قبل از دوسالگی کودک را از صفحات دیجیتال دور کنید و از دو تا پنج سالگی حداکثر زمان مجاز استفاده از موبایل و تلویزیون را به یک ساعت در روز کاهش دهید. اینگونه خطر مبتلا شدن به اختلال یادگیری را در کودک خود کاهش می‌دهید. 
با توجه به این مقاله توسط Brain Balance در مورد دامنه توجه، به طور کلی پذیرفته شده است که یک کودک می تواند در هر سال حدود ۲ تا ۳ دقیقه به تمرکز خود اضافه کند، بنابراین:
دامنه توجه یک کودک ۳ ساله تقریباً ۶ تا ۹ دقیقه است.
دامنه توجه یک کودک ۴ ساله تقریباً ۹ تا ۱۲ دقیقه است.
دامنه توجه یک کودک ۵ ساله تقریبا ۱۱ تا ۱۵ دقیقه است.
این بدان معناست که میانگین تمرکز یک کودک کلاس اولی معمولا کمتر از۲۰ دقیقه است. یعنی ۱۸ دقیقه صرفاً روی یک کار متمرکز می شود.

درخواست مشاوره با دکتر فهمیه محب محمدی

برای دریافت مشاوره ی تنظیم خواب، درمان بد غذایی، مشاوره رفتاری کودک و ویزیت آنلاین کلیک کنید.

قبل از ورود به مدرسه چه بررسی هایی برای کودک لازم است

تست های اجباری قبل از مهد کودک

تست بینایی: حتما با مراجعه به چشم پزشک دایره و حدت بینایی کودک را بررسی کنید.
شنوایی سنجی: قبل از ورود به مدرسه تمیز شنوایی و سلامت گوش کودک را بررسی کنید.
تست انگل: حتما آزمایش مدفوع برای بررسی انگل گوارشی انجام دهید.
معاینه کامل ریه و قلب: حتما توسط متخصص کودکان کودک را از نظر سلامت قلب و ریه بررسی کنید.

کار گروهی در کودکان

در نهایت مدرسه خانه دوم کودک ماست، اگر کودک بدون مهارت و آمادگی وارد فضای مدرسه شود خیلی زود از فضای مدرسه سرخورده و ناامید خواهد شد، چالش های بسیاری با عدم توانمندی کودک پیش روی شما خواهد بود بنابراین حرکت در راستای توانمند کردن کودک قبل از ورود به مدرسه بهترین را جلوگیری از دلزگی و اضطراب کودکان ماست. 
برای کودک بیش فعال در مدرسه نیاز است از یک مشاور مجرب درخواست کمک کنید و با آنها وقت مشاوره بگیرید تا نیازهای کودک خود را بشناسید. برای آگاهی از نیازها و آموزش‌های کودکان بیش فعال با ما تماس بگیرید. در افزایش هوش کودک دبستانی خود عجله نکنید. هوش کودک را با بازی و قصه تقویت کنید و نه کلاس‌های فشرده و سنگین. 
دایره لغات کودک را با بازی و به خصوص قصه می‌توان تقویت کرد. مدرسه نیز کمک به سزایی در این زمینه انجام می‌دهد.  جهش تحصیلی برای کودکان توصیه نمی‌شود. چون فشار زیادی بر کودک وارد می‌شود. مهارت‌های قبل از شروع دبستان را با کودک خود کار کنید تا کودک در مدسه مشکلی نداشته باشد. لازم است این مهارت‌ها را در قالب بازی و قصه خوانی در کودک خود تقویت کنید. 


سخن پایانی

فرستادن کودک به مدرسه یک تصمیم مهم در زندگی و تربیت اوست. این فرآیند باید با دقت و توجه به اصول اساسی انجام شود. اصول ارسال کودک به مدرسه شامل انتخاب یک محیط آموزشی مناسب با معلمان مجرب و دیدگاه‌های آموزشی سازگار با مقتضیات کودک، توجه به نیازها و توانایی‌های خود کودک، ایجاد تعامل مثبت با مدرسه و مشارکت در تعلیم و تربیت او و تأمین محیط ایمن و بهداشتی برای او می‌شوند. ارسال کودک به مدرسه از آموزش و رشد اجتماعی و تفکر منطقی او حمایت می‌کند. این اصول، کمک می‌کنند تا تجربه مدرسه برای کودکان بهترین گونه صورت گیرد و آماده‌ترین پایه را برای موفقیت در آینده شکل دهند. 
لازم است اصول به مدرسه فرستادن کودک را دقیق بدانید تا آسیبی به او، مخصوصا کودکان دارای اضطراب جدایی، نداشته باشید. برای دریافت مشاوره و راهنمایی با دکتر فهیمه محب محمدی، با ما در ارتباط باشید. 

سوالات متداول

با کودک خود در مورد مدرسه صحبت کنید و به او توضیح دهید که چه انتظاراتی از او وجود دارد. مهارت های خود مراقبتی و مهارت های بهداشتی را به کودک خود بیاموزید. برخی مهارت های دستورزی را در کودک خود تقویت کنید. اضطراب جدایی عادی است اما اگر بیش از حد باشد، نیاز به مشاوره تخصصی دارد. 

فراخوان کتاب و انیمیشن

قصه‌گویی برای کودکان زیر ۳ سال

قصه‌گویی برای کودکان زیر ۳ سال

در این مقاله به شما نشان خواهیم داد که چگونه با قصه‌گویی برای کودکان زیر ۳ سال می‌توانید دنیایی از خلاقیت، یادگیری و ارتباط را برای آن‌ها به ارمغان بیاورید. با ما همراه باشید تا ببینید چگونه هر قصه می‌تواند پنجره‌ای به دنیای تخیل و رشد برای کودک شما باز کند.

انیمیشن های آسیب زننده به کودکان

انیمیشن های آسیب زننده به کودکان

طی سال های گذشته تحقیقات زیادی راجع به انیمیشن ها انجام شد و محققان متوجه شدند بعضی از انیمیشن ها میتونن روی پردازش مغزی کودکان تاثیر منفی داشته باشند ...

اصول انتخاب صحیح کتاب برای کودک

اصول انتخاب صحیح کتاب برای کودک

کودکان از طریق کتاب‌ها با دنیای پیرامون خود آشنا می‌شوند، تخیلشان پرورش می‌یابد و مهارت‌های زبانی‌شان تقویت می‌شود. اما با توجه به تنوع بالای کتاب‌های کودک، انتخاب کتاب مناسب می‌تواند چالش‌برانگیز باشد.
در این مقاله، به بررسی اصول مهم انتخاب کتاب برای کودکان در سنین مختلف می‌پردازیم.

مقالات فرزندپروری

مراحل تکامل حرکتی کودک

مراحل تکامل حرکتی کودک

آیا می‌دانید چرا نوزادان ابتدا سر خود را نگه می‌دارند، سپس می‌نشینند و در نهایت راه می‌روند؟ آیا تا به حال به این فکر کرده‌اید که چه عواملی بر سرعت و ترتیب این مراحل تأثیر می‌گذارند؟ اگر شما هم مانند بسیاری از والدین کنجکاو هستید و می‌خواهید درک عمیق‌تری از رشد فیزیکی فرزندتان داشته باشید، این مقاله برای شما نوشته شده است. در این مقاله، به بررسی دقیق مراحل تکامل حرکتی کودک از بدو تولد تا کودکی می‌پردازیم.

تکامل گفتار و ارتباط اجتماعی کودک

تکامل گفتار و ارتباط اجتماعی کودک

ارتباط، پایه و اساس همه تعاملات انسانی است. کودکان از بدو تولد به دنبال برقراری ارتباط با دنیای اطراف خود هستند. در این مقاله، به بررسی مراحل مختلف تکامل گفتار و ارتباط اجتماعی کودک پرداخته و به شما خواهیم گفت که چگونه می‌توانید از این دانش برای تقویت مهارت‌های ارتباطی کودک خود استفاده کنید.

قشقرق کودکان

قشقرق کودکان

قشقرق کودکان، آن لحظه‌هایی که ناگهان همه چیز از کنترل خارج می‌شود و فریادها و گریه‌ها فضا را پر می‌کند، برای هر والدینی آشناست. این طوفان احساسات...

تک فرزندی

تک فرزندی

در دنیای امروز، تصمیم‌گیری برای داشتن یک فرزند یا چند فرزند، یکی از مهم‌ترین انتخاب‌های زندگی است. تک فرزندی به وضعیتی گفته می‌شود که...

والدین هلیکوپتری

والدین هلیکوپتری

در بین تمام سبک‌های تربیتی متنوع، گروهی از پدر و مادرها، بر اساس سبک فرزندپروری خود، به عنوان والدین کنترل‌ گر یا اصطلاحا هلیکوپتری شناخته می‌شوند. این نام به والدینی داده می‌شود که بر کوچک‌ترین رفتار و حرکات کودک خود نظارت و کنترل دقیق دارند.

دلبستگی ایمن

دلبستگی ایمن

دلبستگی، یکی از مهم ترین سنگ بناهای هیجانات دوران کودکی و بزرگسالی ماست. دلبستگی، هیجانی است که در تمام افراد دنیا وجود دارد و نمی توان آن را انکار کرد.

5 اصل مهم فرزندپروری

۵ اصل مهم فرزندپروری

سبک های مختلفی برای فرزندپروری صحیح وجود دارد ولی شما به هر روشی که فرزند خود را پرورش دهید ۵ اصل مهم را باید در اصول اولیه خود داشته باشید.

تمرکز نرمال در کودکان

تمرکز نرمال در کودکان

امروزه با توجه به آشنایی با اختلال نقص توجه و تمرکز توجه ویژه و گاهی افراطی به دامنه توجه کودکان می شود. در این مقاله قصد داریم شما را با بازه نرمال توجه و تمرکز در سنین مختلف کودکی آشنا کنیم. و راهکارهای ساده برای افزایش آن ارائه دهیم.

مقالات اصول بازی با کودک

تامی تایم

تامی تایم

کلید رشد و تکامل نوزاد شما - با تمرین ساده تامی تایم، به تقویت عضلات، بهبود هماهنگی و افزایش هوش نوزادتان کمک کنید. راهنمای جامع و کاربردی برای والدین.

بازی های مناسب نوزاد تا شش ماهگی

بازی های مناسب نوزاد تا شش ماهگی

آیا می‌خواهید دنیای شگفت‌انگیز بازی را به کودکتان هدیه دهید؟
نوزاد شما در شش ماه اول زندگی، سریع‌ترین رشد را تجربه می‌کند. بازی نه تنها به او لذت می‌بخشد، بلکه نقش مهمی در تقویت مهارت‌های حسی، حرکتی، شناختی و اجتماعی او دارد.

اصول هوشمندانه خرید اسباب بازی در سنین مختلف

اصول هوشمندانه خرید اسباب بازی در سنین مختلف

حقیقات علمی نشان داده‌اند که انتخاب درست اسباب‌بازی می‌تواند تاثیر بسزایی بر رشد و شکوفایی استعدادهای کودکان در زمینه‌های مختلف مانند خلاقیت، حل مسئله و ... داشته باشد.
در این مقاله، با اتکا به یافته‌های علمی، راهنمایی‌های جامعی را برای انتخاب اسباب‌بازی‌های مناسب با سن، علایق و نیازهای کودکان ارائه خواهیم داد.

مراحل تکامل بازی کردن در کودکان

مراحل تکامل بازی کردن در کودکان

شاید برای شما هم جالب باشد که بدانید بچه ها از ابتدا بازی کردن را به شیوه بزرگسالی بلد نیستند و در طول تکامل جسمی و مغزی خود مراحال بازی کردن آن ها متفاوت و در حال پیشرفت است.

اصول بازی حسی برای کودکان

اصول بازی حسی برای کودکان

بازی حسی شامل هر فعالیتی است که باعث تحریک حواس کودک شما می شود. لامسه، بویایی، چشایی، بینایی و شنوایی و تعادل از این دسته هستند. فعالیت های حسی، در رشد و پرورش هوش هیجانی کودک بسیار موثر است، از بدغذایی کودک چلوگیری می کند، در بهبود سلامت و خواب کود تاثیر دارد و می تواند در درمان اختلالات پردازش حسی کمک کننده باشد. از طریق بازی است که بچه ها یاد می گیرند تا جهان اطرافشان را درک کنند.

مسی پلی یا کثیف بازی در کودکان

مسی پلی یا کثیف بازی در کودکان

یکی از مهم ترین اهداف بازی در کودکان افزایش هوش و خلاقیت و کاهش استرس است، یکی از مهم ترین و موثرترین بازی ها در دنیای امروز برای کودکان ما مسی پلی یا بازی های همراه با کثیف کاری و به هم ریختگی است.

فراخوان اختلالات کودکی

اختلال یکپارچگی حسی در کودکان

اختلال یکپارچگی حسی در کودکان

"آیا کودک شما به لمس برچسب لباس حساس است یا از ارتفاع می‌ترسد؟ در این مقاله، به شما آموزش می‌دهیم که چگونه با استفاده از روش‌های ساده و عملی، به کودک خود کمک کنید تا با چالش‌های این اختلال مقابله کند.

تاخیر تکلم در کودکان

تاخیر تکلم در کودکان

تاخیر تکلم در کودکان یکی از مسائل مهم و پیچیده‌ای است که می‌تواند تاثیرات گسترده‌ای بر رشد و تکامل اجتماعی، عاطفی و شناختی آن‌ها داشته باشد. در این مقاله، به بررسی عوامل مؤثر، نشانه‌ها و راهکارهای مواجهه با تاخیر تکلم در کودکان می‌پردازیم تا به والدین و متخصصان در شناخت و مدیریت این مشکل کمک کنیم.

آسم دوران کودکی

آسم دوران کودکی

یکی از اختلالات شایع و آزاردهنده در دوران کودکی سرفه پایدار است. به سرفه هایی که به دنبال دویدن، خندیدن، استشمام عطر و اسانس ..

اوتیسم در کودکان

اوتیسم در کودکان

اتیسم یک اختلال عصبی رشدی است. این اختلال از بدو تولد همراه فرد است. بخش‌های مختلف مغز در افراد دارای اتیسم در همکاری با یکدیگر دچار مشکل هستند...

کودک دیجیتال چیست؟

کودک دیجیتال چیست؟

طی سال های اخیر که جهان ما به جهان دیجیتال تبدیل شده است،معضل استفاده بیش از حد کودکان از صفحات دیجیتال باعث ایجاد یک اختلال جدید به نام کودک دیجیتال شده است

چاقی در کودکان

چاقی در کودکان

چاقی در کودکان یک اپیدمی جهانی رو به رشد است که به‌دلیل باری که بر سیستم مراقبت‌های بهداشتی کودکان و بزرگسالان وارد می‌کند، نیازمند توجه است.

بد غذایی در کودکان

بد غذایی در کودکان

امروزه والدین زیادی از غذا نخوردن و بدغذایی کودک خود شاکی هستند. بسیاری از والدین از این شکایت دارند که کودک گروه های غذایی مهم را حذف کرده و نمی خورد ...

مقالات خواب کودک

چرا کودکان خواب نا آرامی دارند؟

چرا کودکان خواب نا آرامی دارند؟

اگر کودک شما خواب ناآرامی دارد و مدام در حال حرکت و غلتیدن در خواب است نگران نباشید، در این مقاله تمام علت های احتمالی که باعث حرکت و ناآرامی کودک در خواب است را بررسی می کنیم

خر و پف در کودکان

خر و پف در کودکان

خروپف، خرخر، خرناس و تنفس با دهان باز در کودکان هنگام خواب مهم است و نیاز به پیگیری دارد. شما به عنوان والدین لازم است در مورد این نشانه مهم، اطلاعات کامل داشته باشید و آن را جدی بگیرید...

خواب کودک و افزایش قد

خواب کودک و افزایش قد

در این مقاله به بررسی نقش حیاتی خواب در افزایش قد و رشد کودکان می‌پردازیم. با واکاوی تاثیر هورمون رشد در طول خواب و ارائه راهکارهایی برای بهبود کیفیت خواب فرزندانتان، به شما کمک می‌کنیم تا قد نهایی آنها را به حداکثر برسانید.

فراخوان تغذیه کودک

میان وعده سالم برای مدرسه

میان وعده سالم برای مدرسه

آیا می‌دانید انتخاب یک میان وعده سالم برای فرزندتان در مدرسه می‌تواند به طور چشمگیری روی تمرکز، انرژی و حتی نمرات او تاثیر بگذارد؟ در این مقاله، شما را با بهترین گزینه‌ها برای میان وعده‌های سالم و خوشمزه آشنا خواهیم کرد تا بتوانید با خیالی آسوده، تغذیه فرزندتان را تامین کنید.

ممنوعیات غذایی کودکان

ممنوعیات غذایی کودکان

غذاهای سالم و مغذی برای رشد و نمو کودکان ضروری هستند. با این حال، برخی از غذاها می توانند برای کودکان مضر باشند و حتی منجر به خفگی، مسمومیت غذایی یا سایر مشکلات سلامتی شوند.

مصرف لبنیات در کودکان

مصرف لبنیات در کودکان

کودک بعد از یک سالگی به چه میزان لبنیات و کلسیم نیاز دارد؟
لبنیات از گروه های غذاییه که افراط و تفریط در موردش زیاده، یا انقدر شیر و لبنیات به کودک میدیم که کاملا بی اشتها میشه یا به دلایل غیر علمی لبنیات رو از رژیم غذایی کودکمون حذف میکنیم.

انواع نمک

انواع نمک

نمک های رنگی تصفیه نشده و رنگی در بازار واقعی و مجازی خیلی ترند شده، خیلی مهمه که اطلاعات درست و علمی داشته باشیم و بتونیم تصمیماتی بگیریم که در طولانی مدت سلامت کودک و خانوادمون رو به خطر نندازه.

صبحانه و کودکان

صبحانه و کودکان

صبحانه مهم ترین وعده غذایی کودک شماست، از نظر غلمی ثابت شده که صبحانه نخوردن باعث افزایش احتمال ابتلا به مشکلات قلبی و دیابت در بزرگسالی است؛ با این حال معمولا بزرگ ترین چالش والدین با کودکان در وعده صبحانه است.
اگر علت عدم تمایل کودک به صبحانه را بدانیم قطعا با مدیریت شرایط خواهیم توانست علاقه و تمایل کودک به صبحانه را بیشتر کنیم.

پخت برنج برای کودک

پخت برنج برای کودک

آرسنیک یک ماده سمی و فلز سنگینه که از طریق آب و خاک به محصولات غذایی ما راه پیدا میکنه، برنج ۱۰ برابر غلات دیگه آرسنیک خاک رو جذب میکنه، به همین علت نگرانی از ارسنیک موجود در برنج همیشه بیشتر از سایر غلاته، همه ی برنج ها حاوی مقداری از این فلز سنگین هستند که بسته به محل کشت میتونه کم یا زیاد باشه.

سوپرفودها در کودکان

سوپرفودها در کودکان

بعضی از مواد غذایی خواص بسیار زیادی رو در خود جمع کردند. به این مواد غذایی سوپرفود یا ابرغذا گفته میشه. در این مقاله شما رو با سوپرفودها آشنا میکنم تا از خواص بی نظیرش در تغذیه کودکانتون استفاده کنید.

نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.