جهش تحصیلی روشی برای کوتاه کردن زمان تحصیل کودکان است. امروزه یکی از بزرگ ترین دغدغه والدین کیفیت تحصیل کودک است. در کشور ما امکان جهش تحصیلی فراهم است اما ایا این روش مناسب کودک ما هست؟ ایا لازم است کودک من دوره تحصیلی کوتاه تری داشته باشد؟ در این مقاله به شرایط و مزایا و معایب این روش می پردازیم و امیدواریم در پایان مقاله بتوانید برای کودکتان بهترین تصمیم را بگیرید.
شماره تماس برای مشاوره با دکتر فهیمه محب محمدی :۰۹۳۶۶۸۸۹۸۷۷
من دکتر فهیمه محب محمدی متخصص کودکان و نوزادان هستم. بلافاصله بعد از اتمام درس مجددا شروع به مطالعه گسترده در زمینه رشد و پرورش کودک کردم، مطالعات من در زمینه تغذیه صحیح و علمی کودکان، درمان بدغذایی کودکان و مکمل های مورد نیاز، آموزش صحیح خواب کودک، بازی های هدفمند و در عین حال حفظ ایمنی کودکان، آموزش انتخاب کتاب و انیمیشن صحیح برای سرگرمی و تربیت کودکان، سلامت دهان و دندان کودک، مهارت های قبل از مدرسه و فرزندپروری آگاهانه در عین آموزش اختلالات دوران کودکی بوده است. با ما همراه باشید.
برای دریافت مشاوره ی تنظیم خواب، درمان بد غذایی، مشاوره رفتاری کودک و ویزیت آنلاین کلیک کنید.
جهش تحصیلی مناسب دانش آموزانی است که استعداد و پشتکاری بیش از سایر هم سالان خود دارند و فضای تحصیلی کلاس برای آن ها کسل کننده و بدون آموزش است. ممکن است کودک شما خیلی زودتر از همکلاسی هایش دروس را یاد می گیرد و به شدت تمایل دارد دروس پیچیده تر و دروس سال های بعد را فرا بگیرد. در این شرایط ممکن است شما به فکر جهش تحصیلی فرزندتان بیفتید ولی لازم است چند نکته ارزشمند را بدانید.
در تحقیقات گسترده ای که روی بچه های بااستعداد انجام شده است، ثابت شده است که رشد این کودکان در حوزه موسیقی، ورزش، تئاتر و هنر می تواند شادی و سرزندگی بیشتری را برای آن ها فراهم کند. اگر کودکتان ظرفیتی بیش از دروس مدرسه دارد بهتر است است توان و ظرفیت را در حوزه های مختلف به کار ببرد.
کودکانی که در برنامه جهش تحصیلی قرار می گیرند لازم است که تابستان و اوقات فراغت خود را نیز به تحصیل و مطالعه بپردازند. آن ها فرصت بازی، رشد مهارت های اجتماعی و دوست یابی را از دست می دهند و به همین دلیل در مطالعات جامعه شناسی این کودکان مهارت های اجتماعی و تعاملات ضعیف تری دارند و همین امر ممکن است در آینده شغلی این کودکان تاثیر منفی داشته باشد.
در سنین کودکی، یک یا دوسال اختلاف سن باعث ایجاد رده های سنی متفاوت، علایق متفاوت و بازی های متفاوت است، بنابراین خارج کردن یک کودک از گروه همسالانش و وارد کردن او به کلاس بچه های بزرگتر می تواند منجر به تنهایی، گوشه گیری، اضطراب و افسردگی شود. ممکن است کودک شما به خاطر سن کمتر یا جثه کوچکتر مورد تمسخر یا حتی قلدری قرار بگیرد.
کودکان با استعداد مانند ماهی های بزرگی هستند که در استخر کوچک خودشان می توانند به رهبران و مدیران بزرگی تبدیل شوند، وقتی این کودکان را از محیط آموزشی خود خارج و آن ها را به استخرهای بزرگتری وارد می کنید ممکن است دیگر به بزرگی قبل نباشند، ممکن است این کودکان در کنار دانش آموزان سال بالاتر دیگر برترین فرد کلاس نباشند و همین امر باعث می شود آن ها دچار سرخوردگی شوند و فرایند تحصیل برای آن ها جذابیت خود را از دست بدهد، ممکن است ورود کودک شما به یک کلاس بزرگتر باعث شود نتواند به اهداف بالای تحصیلی خودش دست پیدا کند.
ورود کودک به یک کلاس با کودکان بزرگتر مستلزم رها کردن دوستان فعلی و هم سن و سال است و همین امر ممکن است منجر به تنهایی و گوشه گیری کودک شما شود.