advertise
دکتر فهیمه محب‌محمدی

انیمیشن های آسیب زننده به کودکان

طی سال های گذشته تحقیقات زیادی راجع به انیمیشن ها انجام شد و محققان متوجه شدند بعضی از انیمیشن ها میتونن روی پردازش مغزی کودکان تاثیر منفی داشته باشند و در طولانی مدت منجر به اختلال در توجه و تمرکز، بیش فعالی و حتی پرخاشگری و اختلال یادگیری شوند.
طبق تحقیقات باید انیمیشن ها رو به دو دسته با سرعت آهسته و با سرعت تند تقسیم کنیم.
قبل از دوسالگی هر دو دسته آسیب زا هستند ولی بعد از دوسالگی انیمیشن های با سرعت آهسته برای مغز کودک آسیب زا نیستند و انیمیشن های با سرعت تند به شدت میتونن آسیب زا باشند و عوارض جبران ناپذیر ایجاد کنند.
مهم ترین انیمیشن هایس با سرعت تند که باید بشناسیم و از برنامه های روزانه کودکمون حذف کنیم مثل:

باب اسفنجی
 کوکوملون
انیمیشن ماشین ها

این انیمیشن ها شبیه به یک داروی بیش از حد تحریک کننده مغز برای بچه ها عمل میکنند، سرعت نمایش تند اون ها باغث آسیب به قسمت پردازش و تحلیل مغز کودک میشه و اتصالات مغزی رو تغییر میده و در طولانی مدت منجر به اختلال توجه و تمرکز و بیش فعالی میشه و اما کارتون ها و انیمیشن هایی با سرعت آهسته با رشد و اتصالات مغزی کمترین تداخل رو دارند پس بهتره از اون ها در طول روز برای سرگرمی کودک بالای دوسال اون هم کمتر از یک ساعت در روز استفاده کنیم.
برنامه های با سرعت اهسته شامل:

دنیل ببره (Daniel tigers neghborhood)
رد پای آبی (blues clues & you)
دورای جستجوگر (dora the explorer)
دانا و دیناسورها (dino dana)
الینور پرسشگر (Elinor wonders why)
مولی دانا (molly of denali)
اگه به یه موش شیرینی بدی (if you give a mouse a cookie)
صخره پافین ها (puffin rock)
کرات ها در حیات وحش (wild kratts)

این انیمیشن ها رو سرچ کنید دانلود کنید و در ساعات مشخصی که خودتون در کنار کودک هستین براش پخش کنین حتما بعد از دیدن کارتون راجع بهش با کودک صحبت کنین و حواستون باشه اسکرین تایم کودک دو تا پنج سال از یک ساعت در روز بیشتر نشه.

نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.