advertise
دکتر فهیمه محب‌محمدی

۵ اصل مهم فرزندپروری

اصول مهم تربیت فرزندان کدامند؟

سبک های مختلفی برای فرزندپروری صحیح وجود دارد ولی شما به هر روشی که فرزند خود را پرورش دهید ۵ اصل مهم را باید در اصول اولیه خود داشته باشید. شالوده روابط والدین و کودکان عشق است و باید اولین اصول فرزندپروری آگاهانه بر پایه عشق بنا شود. در این مقاله ۵ اصل اصلی و مهم فرزند پروری را با هم بررسی می کنیم.

شماره تماس برای مشاوره با دکتر فهیمه محب محمدی :۰۹۳۶۶۸۸۹۸۷۷

بازی حسی حرکتی

دکتر فهیمه محب‌محمدی| متخصص کودکان و نوزادان در اصفهان

من دکتر فهیمه محب محمدی متخصص کودکان و نوزادان هستم. بلافاصله بعد از اتمام درس مجددا شروع به مطالعه گسترده در زمینه رشد و پرورش کودک کردم، مطالعات من در زمینه تغذیه صحیح و علمی کودکان، درمان بدغذایی کودکان و مکمل های مورد نیاز، آموزش صحیح خواب کودک، بازی های هدفمند و در عین حال حفظ ایمنی کودکان، آموزش انتخاب کتاب و انیمیشن صحیح برای سرگرمی و تربیت کودکان، سلامت دهان و دندان کودک، مهارت های قبل از مدرسه و فرزندپروری آگاهانه در عین آموزش اختلالات دوران کودکی بوده است. با ما همراه باشید.

آشنایی با اصول پنج گانه تربیت صحیح فرزندان

۱. عشق کلامی

در هر شرایط و جایگاهی همیشه به فرزندتان یادآوری کنید که عاشقش هستید. گاهی عشق ما به فرزندمان آنقدر برای خودمان بدیهی است که لزومی نمیبینیم مدام آن را به زبان آوریم و به فرزندمان یادآوری کنیم، ولی لازم است بدانید که فرزندان نیاز دارند وقت و بی وقت از والدینشان بشنوند که دوست داشتنی هستند و والدینشان تحت هر شرایطی عاشق آن ها هستند. ابراز عشق کلامی باع استحکام رابطه شما با فرزندتان می شود و پلی را ایجاد می کند که کودک در شرایط استیصال و اضطراب سریع خود را به شما برساند و آرامش بگیرد.


اصول تربیت فرزندان از کودکی تا نوجوانی

۲. عشق فیزیکی

همواره فرزند خود را در آغوش بگیرید و او را ببوسید، البته قطعا باید در کودکان بزرگ تر به خواست کودک نیز احترام بگذارید و اگر کودک در شرایطی است که ارتباط کلامی را ترجیح می دهد حتما فاصله کمی را با او حفظ کنید. در آغوش کشیدن و بوسیدن می توانند منجر به ترشح هرمون شادی و آرامش در بدن شوند. زمانی که فرزندتان در آغوش شما قرار می گیرد ناگهان دنیا برایش به جای امن تری تبدیل خواهد شد. پس تا می توانید آغوش خود را به روی فرزندتان بگشایید و او را غرق در محبت فیزیکی خود کنید.


۳. عشق بی قید و شرط

بسیاری از والدین به اشتباه برای دوست داشتن فرزند خود قید و شرط می گذارند، برای مثال مدام از این قبیل جملات استفاده می کنند: اگه لباستو بپوشی دوستت دارم، اگه غذاتو نخوری دوستت ندارم، من پسری که داد می زنه دوست ندارم و ...
در این شرایط کودک این پیام را دریافت میکند که شخصیتش و خودش دوست داشتنی نیست و دوست داشته شدن او منوط به کارها و موفقیت های اوست. در این شرایط کودک نمی تواند خودش را دوست داشته باشد، عزت نفس مناسب او شکل نمی گیرد و در آینده مدام خود را سرزنش می کند و به دنبال جلب رایت دیگران با فعالیت های افراطی است. لازم است فرزند شما بداند که شما او را جدا از رفتارها و خطاها و موفقیت هایش همیشه دوست خواهید داشت. به او بگویید که چه شکست بخورد و چه پیروز شود همواره عشق شما را خواهد داشت.


۴. زمان بازی موثر با کودک

همه ما زمانی که با هم وقت می گذرانیم روابط و پیوندهایی ایجاد میکنیم. بازی والدین با کودک می تواند پیوندهای بسیار عمیق عاطفی ایجاد کند که در رشد شخصیت کودک بسیار موثر است. بیشتر افرادی که در کودکی با والدین خود بازی کردند، روابط صمیمانه‌تری را تجربه می‌کنند و دیگران را بهتر درک می‌کنند. در واقع بازی والدین با کودکان در آموزش همدلی به کودکان موثر است. اگر کودکان از زمان بازی با والدین لذت ببرند، این احتمال وجود دارد که همین فرصت را در آینده به خودشان و فرزندشان بدهند. بازی می‌تواند، رقابت سالم، سرزندگی و انعطاف پذیری را به روابط بیفزاید. همچنین باعث التیام رنجش‌ها، اختلاف نظرها و آسیب‌ها می‌شود. با تلاش آگاهانه برای گنجاندن بازی در تعاملات روزانه‌ خود با فرزندانتان، می‌توانید کیفیت روابط خود را بهبود بخشیده و در سطح عمیق‌تری با هم ارتباط برقرار کنید. بازی موثر بازی است که شما به عنوان والد برای آن در برنامه روزانه یک زمان خاص در نظر بگیرید. از قبل به کودک یادآوری کنید که در فلان ساعت بازی خواهید کرد و در همان ساعت به قول خود عمل کنید، حین بازی موبایل و تلویزیون و هرگونه عوامل حواس پرتی را خاموش کرده و تمام توجهتان را به بازی با کودک خود بدهید.
طی این مدت کوتاه بازی موثر کودک باید رهبر بازی باشد و شما باید طبق قوانین کودک عمل کنید. به هیچ وجه بازی را به سمتی که خودتان می خواهید هدایت نکنید و حتی اگر کودک اصول صحیح بازی را به هم زده باز هم به شیوه او بازی کنید. از این مدت کوتاه بازی دو نفره به هیچ وجه در راستای آموزش استفاده نکنید و آموزش را به زمان دیگری واگذارید. اگر شما چند فرزند دارید لازم است حتما با هرکدام زمان بازی موثر جداگانه ای داشته باشید. و همچنین لازم است کودک این زمان خاص را هرچند کوتاه به طور جداگانه با پدر و مادر داشته باشد. این زمان بازی برای والدین خسته نیز بسیار مفید است، تحقیقات نشان داده یکی از زمان‌هایی که اکسی توسین(هورمون عشق) ترشح می‌شود، در لحظاتی است که والدین با فرزندان خود(در هر سنی) به بازی محبت‌آمیز می‌پردازند. این هورمون در ایجاد احساسات محبت‌آمیز، همدلی، اعتماد و تقویت صمیمیت بین زن و شوهر و فرزندشان نقش مهمی ایفا می‌کند. بنابراین، دفعه‌ بعد که برای بازی با فرزندتان بیش از حد خسته شدید، آن را به عنوان یک ماساژ آرامش بخش و فعالیتی عاشقانه برای ذهن خود در نظر بگیرید که نیازی به پرداخت هزینه ندارد.
به یاد داشته باشید فرزندان شما برای بازی، نیاز به اسباب بازی‌های گران قیمت یا فضای خارق العاده‌ای ندارند. آن‌ها علاوه بر بازی با همسالان و گذران وقت در محیط‌های مختلف، به حضور شما و همبازی شدن با شما نیز نیاز دارند. هیچ فعالیت و کلاسی، جای خالی حس نیاز کودک به بازی با والدینش را پر نمی کند. پس حتی اگر وقت ندارید روزانه ۱۰ دقیقه زمان برای بازی با فرزندتان وقت بگذارید.


۵. زمان گفتگوی موثر با کودک و نوجوان

برای ایجاد پیوندی قوی بین والدین و کودک، داشتن ارتباط کلامی موثر و خوب، حیاتی است. بسیاری از ما والدین اصول صحیح صحبت کردن با کودک را نادیده می گیریم. گاهی با تحکم و زورگویی با کودک صحبت می کنیم گاهی بدون همدلی و گاهی با سرزنش با کودک صحبت می کنیم. بسیار مهم است که علاوه بر گفتگوی صحیح در زمان های بحران هر روز زمان خاصی را نیز برای گفتگوی دونفره و موثر با کودکمان اختصاص دهیم.
در این زمان خاص باید تمام عوامل حواس پرتی را حذف کرده و فقط به کودکمان گوش بسپاریم. راجع به موضوع مورد علاقه کودک صحبت کنیم با جان و دل به صحبت های کودک راجع به موضوعاتی که برایش اهمیت دارد گوش دهیم با کودک همدلی کنیم، راجع به موضوعاتی که مطرح می کند نظرات همدلانه و متناسب با سن او بدهیم. به هیچ وجه کودک را نصیحت یا سرزنش نکنیم. از مقایسه کردن بپرهیزیم و اجازه بدهیم فضای گفتگو برای کودکان آن چنان خوشایند باشد که هر روز تمایل بیشتری به برقراری ارتباط کلامی و گفتگو با ما داشته باشد.
لازم نیست حتما این گفتگو حول و حوش مساله مهمی باشد و به نتایج چشمگیری برسد فقط لازم است پس از اتمام این گفتگو کودک یا نوجوان ما حس کند شنیده شده و از گفتگو لذت برده است.


کلام آخر

پنج اصل گفته شده ۵ اصل طلایی در فرزندپروری هستند. اگر شما فرصت خواندن کتاب های قطور و طولانی فرزند پروری را ندارید به کار گیری همین ۵ اصل ساده به شما کمک میکند فرزندپروری موثری داشته باشید و کودک شاد و سالمی تربیت کنید و بتوانید روابط پایداری بین خودتان و فرزندتان تا بزرگسالی شکل دهید.

درخواست مشاوره با دکتر فهمیه محب محمدی

برای دریافت مشاوره ی تنظیم خواب، درمان بد غذایی، مشاوره رفتاری کودک و ویزیت آنلاین کلیک کنید.

مقالات فرزندپروری

والدین هلیکوپتری

والدین هلیکوپتری

در بین تمام سبک‌های تربیتی متنوع، گروهی از پدر و مادرها، بر اساس سبک فرزندپروری خود، به عنوان والدین کنترل‌ گر یا اصطلاحا هلیکوپتری شناخته می‌شوند. این نام به والدینی داده می‌شود که بر کوچک‌ترین رفتار و حرکات کودک خود نظارت و کنترل دقیق دارند.

دلبستگی ایمن

دلبستگی ایمن

دلبستگی، یکی از مهم ترین سنگ بناهای هیجانات دوران کودکی و بزرگسالی ماست. دلبستگی، هیجانی است که در تمام افراد دنیا وجود دارد و نمی توان آن را انکار کرد.

5 اصل مهم فرزندپروری

۵ اصل مهم فرزندپروری

سبک های مختلفی برای فرزندپروری صحیح وجود دارد ولی شما به هر روشی که فرزند خود را پرورش دهید ۵ اصل مهم را باید در اصول اولیه خود داشته باشید.

تمرکز نرمال در کودکان

تمرکز نرمال در کودکان

امروزه با توجه به آشنایی با اختلال نقص توجه و تمرکز توجه ویژه و گاهی افراطی به دامنه توجه کودکان می شود. در این مقاله قصد داریم شما را با بازه نرمال توجه و تمرکز در سنین مختلف کودکی آشنا کنیم. و راهکارهای ساده برای افزایش آن ارائه دهیم.

مقالات اصول بازی با کودک

مراحل تکامل بازی کردن در کودکان

مراحل تکامل بازی کردن در کودکان

شاید برای شما هم جالب باشد که بدانید بچه ها از ابتدا بازی کردن را به شیوه بزرگسالی بلد نیستند و در طول تکامل جسمی و مغزی خود مراحال بازی کردن آن ها متفاوت و در حال پیشرفت است.

اصول بازی حسی برای کودکان

اصول بازی حسی برای کودکان

بازی حسی شامل هر فعالیتی است که باعث تحریک حواس کودک شما می شود. لامسه، بویایی، چشایی، بینایی و شنوایی و تعادل از این دسته هستند. فعالیت های حسی، در رشد و پرورش هوش هیجانی کودک بسیار موثر است، از بدغذایی کودک چلوگیری می کند، در بهبود سلامت و خواب کود تاثیر دارد و می تواند در درمان اختلالات پردازش حسی کمک کننده باشد. از طریق بازی است که بچه ها یاد می گیرند تا جهان اطرافشان را درک کنند.

مسی پلی یا کثیف بازی در کودکان

مسی پلی یا کثیف بازی در کودکان

یکی از مهم ترین اهداف بازی در کودکان افزایش هوش و خلاقیت و کاهش استرس است، یکی از مهم ترین و موثرترین بازی ها در دنیای امروز برای کودکان ما مسی پلی یا بازی های همراه با کثیف کاری و به هم ریختگی است.

فراخوان اختلالات کودکی

آسم دوران کودکی

آسم دوران کودکی

یکی از اختلالات شایع و آزاردهنده در دوران کودکی سرفه پایدار است. به سرفه هایی که به دنبال دویدن، خندیدن، استشمام عطر و اسانس ..

اوتیسم در کودکان

اوتیسم در کودکان

اتیسم یک اختلال عصبی رشدی است. این اختلال از بدو تولد همراه فرد است. بخش‌های مختلف مغز در افراد دارای اتیسم در همکاری با یکدیگر دچار مشکل هستند...

کودک دیجیتال چیست؟

کودک دیجیتال چیست؟

طی سال های اخیر که جهان ما به جهان دیجیتال تبدیل شده است،معضل استفاده بیش از حد کودکان از صفحات دیجیتال باعث ایجاد یک اختلال جدید به نام کودک دیجیتال شده است

چاقی در کودکان

چاقی در کودکان

چاقی در کودکان یک اپیدمی جهانی رو به رشد است که به‌دلیل باری که بر سیستم مراقبت‌های بهداشتی کودکان و بزرگسالان وارد می‌کند، نیازمند توجه است.

بد غذایی در کودکان

بد غذایی در کودکان

امروزه والدین زیادی از غذا نخوردن و بدغذایی کودک خود شاکی هستند. بسیاری از والدین از این شکایت دارند که کودک گروه های غذایی مهم را حذف کرده و نمی خورد ...

مقالات خواب کودک

چرا کودکان خواب نا آرامی دارند؟

چرا کودکان خواب نا آرامی دارند؟

اگر کودک شما خواب ناآرامی دارد و مدام در حال حرکت و غلتیدن در خواب است نگران نباشید، در این مقاله تمام علت های احتمالی که باعث حرکت و ناآرامی کودک در خواب است را بررسی می کنیم

خر و پف در کودکان

خر و پف در کودکان

خروپف، خرخر، خرناس و تنفس با دهان باز در کودکان هنگام خواب مهم است و نیاز به پیگیری دارد. شما به عنوان والدین لازم است در مورد این نشانه مهم، اطلاعات کامل داشته باشید و آن را جدی بگیرید...

خواب کودک3

خواب کودک۳

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ، و با استفاده از طراحان گرافیک است، چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است، و برای شرایط فعلی تکنولوژی مورد نیاز

خواب کودک4

خواب کودک۴

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ، و با استفاده از طراحان گرافیک است، چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است، و برای شرایط فعلی تکنولوژی مورد نیاز

فراخوان تغذیه کودک

مصرف لبنیات در کودکان

مصرف لبنیات در کودکان

کودک بعد از یک سالگی به چه میزان لبنیات و کلسیم نیاز دارد؟
لبنیات از گروه های غذاییه که افراط و تفریط در موردش زیاده، یا انقدر شیر و لبنیات به کودک میدیم که کاملا بی اشتها میشه یا به دلایل غیر علمی لبنیات رو از رژیم غذایی کودکمون حذف میکنیم.

انواع نمک

انواع نمک

نمک های رنگی تصفیه نشده و رنگی در بازار واقعی و مجازی خیلی ترند شده، خیلی مهمه که اطلاعات درست و علمی داشته باشیم و بتونیم تصمیماتی بگیریم که در طولانی مدت سلامت کودک و خانوادمون رو به خطر نندازه.

صبحانه و کودکان

صبحانه و کودکان

صبحانه مهم ترین وعده غذایی کودک شماست، از نظر غلمی ثابت شده که صبحانه نخوردن باعث افزایش احتمال ابتلا به مشکلات قلبی و دیابت در بزرگسالی است؛ با این حال معمولا بزرگ ترین چالش والدین با کودکان در وعده صبحانه است.
اگر علت عدم تمایل کودک به صبحانه را بدانیم قطعا با مدیریت شرایط خواهیم توانست علاقه و تمایل کودک به صبحانه را بیشتر کنیم.

پخت برنج برای کودک

پخت برنج برای کودک

آرسنیک یک ماده سمی و فلز سنگینه که از طریق آب و خاک به محصولات غذایی ما راه پیدا میکنه، برنج ۱۰ برابر غلات دیگه آرسنیک خاک رو جذب میکنه، به همین علت نگرانی از ارسنیک موجود در برنج همیشه بیشتر از سایر غلاته، همه ی برنج ها حاوی مقداری از این فلز سنگین هستند که بسته به محل کشت میتونه کم یا زیاد باشه.

سوپرفودها در کودکان

سوپرفودها در کودکان

بعضی از مواد غذایی خواص بسیار زیادی رو در خود جمع کردند. به این مواد غذایی سوپرفود یا ابرغذا گفته میشه. در این مقاله شما رو با سوپرفودها آشنا میکنم تا از خواص بی نظیرش در تغذیه کودکانتون استفاده کنید.

نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.