advertise
دکتر فهیمه محب‌محمدی

مصرف لبنیات در کودکان


کودک من بعد از یک سالگی به چه میزان لبنیات و کلسیم نیاز دارد؟

لبنیات از گروه های غذاییه که افراط و تفریط در موردش زیاده، یا انقدر شیر و لبنیات به کودک میدیم که کاملا بی اشتها میشه یا به دلایل غیر علمی لبنیات رو از رژیم غذایی کودکمون حذف میکنیم. من دوست دارم نگاهمون رو متعادل و علمی کنیم، پس باید حد و حدود درست لبنیات رو بدونیم. بعد از یک سالگی میزان نیاز کودک به شیر مادر خیلی کم میشه و حتی میتونه از شیر گرفته بشه، بعد از قطع شیر مادر منبع عمده کلسیم دریافتی کودک لبنیاتی هست که در طول روز در کنار غذاهای دیگه مصرف میکنه.

شماره تماس برای مشاوره با دکتر فهیمه محب محمدی :۰۹۳۶۶۸۸۹۸۷۷


دکتر فهیمه محب‌محمدی

میزان نیاز روزانه کودک بالای یک سال به کلسیم ۷۵۰ میلی گرم روزانه هست که این میزان از ۴۸۰ سی سی شیر و لبنیات تامین میشه، این میزان میتونه ترکیبی از شیر مادر، شیر خشک و لبنیاتی مثل ماست و پنیر باشه. اگر کودک شما شیر گاو دوست نداره نگران نباشید، ماست به اندازه شیر کلسیم و پروتئین داره، اگر ماست هم دوست نداره از ترکیب ماست با میوه های رنگی، ترکیب ماست با کره مغزیجات و عسل و ماست بستنی خانگی استفاده کنید. کشک و پنیر هم منابع خیلی خوبی از کلسیم برای جایگزینی شیر هستند. قبل از دوسالگی میتونید از لبنیات کامل و پرچرب استفاده کنید و بعد از دوسالگی بهتره لبنیات کم چرب مصرف کنید.



اگر فرزندتون حجم کمی از لبنیات میخوره میتونید از ماست ایسلندی که حجم بالاتری از پروتئین و کلسیم داره استفاده کنید. در نهایت اگر فرزندتون هیچ لبنیاتی نمیخوره منابع گیاهی کلسیم رو جایگزین کنید: سبزیجات با برگ های سبز تیره مثل اسفناج و کلم بروکلی کلسیم بالایی دارند. تقریبا هر فنجان بروکلی پخته ۲۵۰ میلی گرم کلسیم داره. یادتون باشه شیرهای گیاهی مثل شیر بادام و سویا به هیچ وجه نمیتونن از نظر میزان کلسیم و پروتئین جایگزین لبنیات باشن. و در نهایت یک بار برای همیشه به خاطر بسپرین که لبنیات در بیماری های ویروسی مثل سرماخوردگی و کرونا نه تنها ممنوع نیست بلکه بسیار هم مفیده. خوردن لبنیات با هیچ غذایی ممنوع نیست و حتی مصرف متعادل لبنیات در سنگ کلیه هم مجازه و منعی نداره .

بهترین لبنیات برای کودکان کدام است؟

یکی از بزرگ ترین دغدغه های والدین در مورد لبنیات، تصمیم گیری بین لبنیات پاستوریزه و محلی است.
لازم است بدانیم لبنیات محلی گاهی از شیر نجوشیده تهیه می شود و شیر نجوشیده می تواند عامل انتقال بیماری های مشترک بین دام و انسان باشد، این اتفاق در بعضی از انواع لبنیات مثل سرشیر، خامه، بستنی و پنیر بیشتر رایج است.
همچنین در تهیه و جمع آوری شیرهای محلی و انتقال این شیرها به واحدهای کارگاهی ممکن است نظارت کافی وجود نداشته باشد که همین امر می تواند سبب انتقال بیشتر آلودگی شود.
در نهایت روش از بین بردن آلودگی شیرها در واحدهای غیر صنعتی جوشاندن طولانی مدت شیر است که منجر به از بین رفتن میزان زیادی از ریز مغذی های موجود در شیر خواهد شد.
برای تهیه لبنیات در کارخانه های بزرگ از نظارت مستقیم مهندسین صنایع غذایی استفاده می شود، این متخصصین مانع انتقال غیر اصولی شیر شده و از بیمار نبودن و واکسینه بودن دام های مورد استفاده اطمینان حاصل می کنند. همچنین روش از بین بردن آلودگی ها در شیر مصرفی کارخانه ها پاستوریزه کردن و استرلیزه کردن است که آسیبی به ریز مغذی های موجود در لبنیات نمی زند. در نهایت لازم است بدانیم که شیر پاستوریزه و استرلیزه حاوی مواد نگه دارنده نیست و ماندگاری بالای شیر ناشی از بسته بندی خاص شیر است.
در صورت تمایل به مصرف لبنیات محلی در کودکان حتما از سالم بودن دام و تمیز بودن محل نگه داری شیر اطمینان حاصل کنید و شیر محلی را قبل از استفاده بجوشانید.

حساسیت به پروتئین گاوی

۱۱ درصد کودکان زیر یک سال مبتلا به آلرژی غذایی هستند و شایع ترین حساسیت غذایی در این سنین حساسیت به پروتئین گاوی است.
کودکانی که والدین یا خواهر و برادر آن ها مبتلا به آلرژی هستند بیشتر در معرض این نوع آلرژی قرار دارند. لازم است بدانیم ۶۰ درصد کودکان مبتلا به این نوع آلرژی تا یک سالگی بهبود میابند و ۸۰ درصد آن ها تا ۵ سالگی تحمل کامل به لبنیات پیدا میکنند، درصد کمی از کودکان مبتلا به آلرژی به پروتئین گاوی تا پایان عمر قادر به مصرف لبنیات نیستند.
اگر کودک شما اگزمای پوستی مقاوم به درمان، ریفلاکس مقاوم به درمان، اسهال یا اسهال خونی یا عدم وزن گیری دارد لازم است از نظر این بیماری بررسی شود. درصد زیادی ازکودکان حساس به پروتئین گاوی به شیر بز نیز آلرژی دارند. درمان این نوع آلرژی مصرف شیر های درمانی با پروتئین هیدرولیزه و یا رژیم غذایی حذف لبنیات برای مادر است.
شما می توانید برای دریافت رژیم غذایی با ما در ارتباط باشید.

درخواست مشاوره با دکتر فهمیه محب محمدی

برای دریافت مشاوره ی تنظیم خواب، درمان بد غذایی، مشاوره رفتاری کودک و ویزیت آنلاین کلیک کنید.

مقالات تغذیه دوران کودک

میان وعده سالم برای مدرسه

میان وعده سالم برای مدرسه

آیا می‌دانید انتخاب یک میان وعده سالم برای فرزندتان در مدرسه می‌تواند به طور چشمگیری روی تمرکز، انرژی و حتی نمرات او تاثیر بگذارد؟ در این مقاله، شما را با بهترین گزینه‌ها برای میان وعده‌های سالم و خوشمزه آشنا خواهیم کرد تا بتوانید با خیالی آسوده، تغذیه فرزندتان را تامین کنید.

ممنوعیات غذایی کودکان

ممنوعیات غذایی کودکان

غذاهای سالم و مغذی برای رشد و نمو کودکان ضروری هستند. با این حال، برخی از غذاها می توانند برای کودکان مضر باشند و حتی منجر به خفگی، مسمومیت غذایی یا سایر مشکلات سلامتی شوند.

مصرف لبنیات در کودکان

مصرف لبنیات در کودکان

کودک بعد از یک سالگی به چه میزان لبنیات و کلسیم نیاز دارد؟
لبنیات از گروه های غذاییه که افراط و تفریط در موردش زیاده، یا انقدر شیر و لبنیات به کودک میدیم که کاملا بی اشتها میشه یا به دلایل غیر علمی لبنیات رو از رژیم غذایی کودکمون حذف میکنیم.

انواع نمک

انواع نمک

نمک های رنگی تصفیه نشده و رنگی در بازار واقعی و مجازی خیلی ترند شده، خیلی مهمه که اطلاعات درست و علمی داشته باشیم و بتونیم تصمیماتی بگیریم که در طولانی مدت سلامت کودک و خانوادمون رو به خطر نندازه.

صبحانه و کودکان

صبحانه و کودکان

صبحانه مهم ترین وعده غذایی کودک شماست، از نظر غلمی ثابت شده که صبحانه نخوردن باعث افزایش احتمال ابتلا به مشکلات قلبی و دیابت در بزرگسالی است؛ با این حال معمولا بزرگ ترین چالش والدین با کودکان در وعده صبحانه است.
اگر علت عدم تمایل کودک به صبحانه را بدانیم قطعا با مدیریت شرایط خواهیم توانست علاقه و تمایل کودک به صبحانه را بیشتر کنیم.

پخت برنج برای کودک

پخت برنج برای کودک

آرسنیک یک ماده سمی و فلز سنگینه که از طریق آب و خاک به محصولات غذایی ما راه پیدا میکنه، برنج ۱۰ برابر غلات دیگه آرسنیک خاک رو جذب میکنه، به همین علت نگرانی از ارسنیک موجود در برنج همیشه بیشتر از سایر غلاته، همه ی برنج ها حاوی مقداری از این فلز سنگین هستند که بسته به محل کشت میتونه کم یا زیاد باشه.

سوپرفودها در کودکان

سوپرفودها در کودکان

بعضی از مواد غذایی خواص بسیار زیادی رو در خود جمع کردند. به این مواد غذایی سوپرفود یا ابرغذا گفته میشه. در این مقاله شما رو با سوپرفودها آشنا میکنم تا از خواص بی نظیرش در تغذیه کودکانتون استفاده کنید.

مقالات فرزند پروری

مراحل تکامل حرکتی کودک

مراحل تکامل حرکتی کودک

آیا می‌دانید چرا نوزادان ابتدا سر خود را نگه می‌دارند، سپس می‌نشینند و در نهایت راه می‌روند؟ آیا تا به حال به این فکر کرده‌اید که چه عواملی بر سرعت و ترتیب این مراحل تأثیر می‌گذارند؟ اگر شما هم مانند بسیاری از والدین کنجکاو هستید و می‌خواهید درک عمیق‌تری از رشد فیزیکی فرزندتان داشته باشید، این مقاله برای شما نوشته شده است. در این مقاله، به بررسی دقیق مراحل تکامل حرکتی کودک از بدو تولد تا کودکی می‌پردازیم.

تکامل گفتار و ارتباط اجتماعی کودک

تکامل گفتار و ارتباط اجتماعی کودک

ارتباط، پایه و اساس همه تعاملات انسانی است. کودکان از بدو تولد به دنبال برقراری ارتباط با دنیای اطراف خود هستند. در این مقاله، به بررسی مراحل مختلف تکامل گفتار و ارتباط اجتماعی کودک پرداخته و به شما خواهیم گفت که چگونه می‌توانید از این دانش برای تقویت مهارت‌های ارتباطی کودک خود استفاده کنید.

قشقرق کودکان

قشقرق کودکان

قشقرق کودکان، آن لحظه‌هایی که ناگهان همه چیز از کنترل خارج می‌شود و فریادها و گریه‌ها فضا را پر می‌کند، برای هر والدینی آشناست. این طوفان احساسات...

تک فرزندی

تک فرزندی

در دنیای امروز، تصمیم‌گیری برای داشتن یک فرزند یا چند فرزند، یکی از مهم‌ترین انتخاب‌های زندگی است. تک فرزندی به وضعیتی گفته می‌شود که...

والدین هلیکوپتری

والدین هلیکوپتری

در بین تمام سبک‌های تربیتی متنوع، گروهی از پدر و مادرها، بر اساس سبک فرزندپروری خود، به عنوان والدین کنترل‌ گر یا اصطلاحا هلیکوپتری شناخته می‌شوند. این نام به والدینی داده می‌شود که بر کوچک‌ترین رفتار و حرکات کودک خود نظارت و کنترل دقیق دارند.

دلبستگی ایمن

دلبستگی ایمن

دلبستگی، یکی از مهم ترین سنگ بناهای هیجانات دوران کودکی و بزرگسالی ماست. دلبستگی، هیجانی است که در تمام افراد دنیا وجود دارد و نمی توان آن را انکار کرد.

5 اصل مهم فرزندپروری

۵ اصل مهم فرزندپروری

سبک های مختلفی برای فرزندپروری صحیح وجود دارد ولی شما به هر روشی که فرزند خود را پرورش دهید ۵ اصل مهم را باید در اصول اولیه خود داشته باشید.

تمرکز نرمال در کودکان

تمرکز نرمال در کودکان

امروزه با توجه به آشنایی با اختلال نقص توجه و تمرکز توجه ویژه و گاهی افراطی به دامنه توجه کودکان می شود. در این مقاله قصد داریم شما را با بازه نرمال توجه و تمرکز در سنین مختلف کودکی آشنا کنیم. و راهکارهای ساده برای افزایش آن ارائه دهیم.

سوالات رایج مصرف لبنیات در کوکان

اگر فرزند شما حساسیت به پروتئین گاوی ندارد در پایان شش ماهگی شروع لبنیات با تست حساسیت توصیه می شود.

مقالات اصول بازی با کودک

تامی تایم

تامی تایم

کلید رشد و تکامل نوزاد شما - با تمرین ساده تامی تایم، به تقویت عضلات، بهبود هماهنگی و افزایش هوش نوزادتان کمک کنید. راهنمای جامع و کاربردی برای والدین.

بازی های مناسب نوزاد تا شش ماهگی

بازی های مناسب نوزاد تا شش ماهگی

آیا می‌خواهید دنیای شگفت‌انگیز بازی را به کودکتان هدیه دهید؟
نوزاد شما در شش ماه اول زندگی، سریع‌ترین رشد را تجربه می‌کند. بازی نه تنها به او لذت می‌بخشد، بلکه نقش مهمی در تقویت مهارت‌های حسی، حرکتی، شناختی و اجتماعی او دارد.

اصول هوشمندانه خرید اسباب بازی در سنین مختلف

اصول هوشمندانه خرید اسباب بازی در سنین مختلف

حقیقات علمی نشان داده‌اند که انتخاب درست اسباب‌بازی می‌تواند تاثیر بسزایی بر رشد و شکوفایی استعدادهای کودکان در زمینه‌های مختلف مانند خلاقیت، حل مسئله و ... داشته باشد.
در این مقاله، با اتکا به یافته‌های علمی، راهنمایی‌های جامعی را برای انتخاب اسباب‌بازی‌های مناسب با سن، علایق و نیازهای کودکان ارائه خواهیم داد.

مراحل تکامل بازی کردن در کودکان

مراحل تکامل بازی کردن در کودکان

شاید برای شما هم جالب باشد که بدانید بچه ها از ابتدا بازی کردن را به شیوه بزرگسالی بلد نیستند و در طول تکامل جسمی و مغزی خود مراحال بازی کردن آن ها متفاوت و در حال پیشرفت است.

اصول بازی حسی برای کودکان

اصول بازی حسی برای کودکان

بازی حسی شامل هر فعالیتی است که باعث تحریک حواس کودک شما می شود. لامسه، بویایی، چشایی، بینایی و شنوایی و تعادل از این دسته هستند. فعالیت های حسی، در رشد و پرورش هوش هیجانی کودک بسیار موثر است، از بدغذایی کودک چلوگیری می کند، در بهبود سلامت و خواب کود تاثیر دارد و می تواند در درمان اختلالات پردازش حسی کمک کننده باشد. از طریق بازی است که بچه ها یاد می گیرند تا جهان اطرافشان را درک کنند.

مسی پلی یا کثیف بازی در کودکان

مسی پلی یا کثیف بازی در کودکان

یکی از مهم ترین اهداف بازی در کودکان افزایش هوش و خلاقیت و کاهش استرس است، یکی از مهم ترین و موثرترین بازی ها در دنیای امروز برای کودکان ما مسی پلی یا بازی های همراه با کثیف کاری و به هم ریختگی است.

مقالات اختلالات دوران کودکی

اختلال یکپارچگی حسی در کودکان

اختلال یکپارچگی حسی در کودکان

"آیا کودک شما به لمس برچسب لباس حساس است یا از ارتفاع می‌ترسد؟ در این مقاله، به شما آموزش می‌دهیم که چگونه با استفاده از روش‌های ساده و عملی، به کودک خود کمک کنید تا با چالش‌های این اختلال مقابله کند.

تاخیر تکلم در کودکان

تاخیر تکلم در کودکان

تاخیر تکلم در کودکان یکی از مسائل مهم و پیچیده‌ای است که می‌تواند تاثیرات گسترده‌ای بر رشد و تکامل اجتماعی، عاطفی و شناختی آن‌ها داشته باشد. در این مقاله، به بررسی عوامل مؤثر، نشانه‌ها و راهکارهای مواجهه با تاخیر تکلم در کودکان می‌پردازیم تا به والدین و متخصصان در شناخت و مدیریت این مشکل کمک کنیم.

آسم دوران کودکی

آسم دوران کودکی

یکی از اختلالات شایع و آزاردهنده در دوران کودکی سرفه پایدار است. به سرفه هایی که به دنبال دویدن، خندیدن، استشمام عطر و اسانس ..

اوتیسم در کودکان

اوتیسم در کودکان

اتیسم یک اختلال عصبی رشدی است. این اختلال از بدو تولد همراه فرد است. بخش‌های مختلف مغز در افراد دارای اتیسم در همکاری با یکدیگر دچار مشکل هستند...

کودک دیجیتال چیست؟

کودک دیجیتال چیست؟

طی سال های اخیر که جهان ما به جهان دیجیتال تبدیل شده است،معضل استفاده بیش از حد کودکان از صفحات دیجیتال باعث ایجاد یک اختلال جدید به نام کودک دیجیتال شده است

چاقی در کودکان

چاقی در کودکان

چاقی در کودکان یک اپیدمی جهانی رو به رشد است که به‌دلیل باری که بر سیستم مراقبت‌های بهداشتی کودکان و بزرگسالان وارد می‌کند، نیازمند توجه است.

بد غذایی در کودکان

بد غذایی در کودکان

امروزه والدین زیادی از غذا نخوردن و بدغذایی کودک خود شاکی هستند. بسیاری از والدین از این شکایت دارند که کودک گروه های غذایی مهم را حذف کرده و نمی خورد ...

نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.