advertise
دکتر فهیمه محب‌محمدی

کمبود ویتامین ها در بدن کودک

کمبود هر ویتامینی در بدن کودکان چه نشانه هایی دارد؟

ویتامین ها در بدن ما نقش بسیار مهمی دارند و کمبود هرکدام می تواند منجر به بیماری و اختلال در کارکرد سیستم های بدن شود. کودکان در حال رشد هستند و کمبود ویتامین ها در بدن کودکان منجر به کاهش رشد جسمی و مغزی خواهد شد. در این مقاله علائم کمبود هرکدام از ویتامین ها را بررسی خواهیم کرد.
شماره تماس برای مشاوره با دکتر فهیمه محب محمدی :۰۹۳۶۶۸۸۹۸۷۷

دکتر فهیمه محب‌محمدی| متخصص کودکان و نوزادان در اصفهان

من دکتر فهیمه محب محمدی متخصص کودکان و نوزادان هستم. بلافاصله بعد از اتمام درس مجددا شروع به مطالعه گسترده در زمینه رشد و پرورش کودک کردم، مطالعات من در زمینه تغذیه صحیح و علمی کودکان، درمان بدغذایی کودکان و مکمل های مورد نیاز، آموزش صحیح خواب کودک، بازی های هدفمند و در عین حال حفظ ایمنی کودکان، آموزش انتخاب کتاب و انیمیشن صحیح برای سرگرمی و تربیت کودکان، سلامت دهان و دندان کودک، مهارت های قبل از مدرسه و فرزندپروری آگاهانه در عین آموزش اختلالات دوران کودکی بوده است. با ما همراه باشید.

ویتامین دی در کودکان

علائم کمبود ویتامین دی در کودکان

ویتامین دی یک ویتامین محلول در چربی است. این ویتامین وظایف مهم و تاثیرگذاری در بدن کودکان ما دارد. ویتامین دی به جذب کلسیم در بدن کمک می‌کند و از همین طریق باعث رشد و استحکام استخوان‌ها می‌شود. به‌علاوه وجود کلسیم برای عملکرد درست سلول‌های بدن، تنظیم رشد سلول‌ها و تولید انرژی واجب است.
اگر ویتامین دی به اندازه کافی در بدن وجود نداشته باشد، جذب کلسیم به‌ درستی صورت نمی‌گیرد و مشکلات زیادی در بدن ایجاد می‌شود. ویتامین دی از طریق نور آفتاب در پوست ما ساخته می شود و همچنین از منابع غذایی نیز به دست می آید با این همه کمبود ویتامین دی در کودکان شایع است.


اسباب بازی حسی

کمبود ویتامین دی در کودکان چه عوارضی دارد؟

کمبود ویتامین D در کودکان ممکن است به عوارض جدی ایجاد کند. ویتامین D یک نقش بسیار حیاتی در سلامت استخوان‌ها، رشد و تقویت عضلات، و تنظیم سطح کلسیم و فسفر در بدن دارد. کمبود این ویتامین در کودکان ممکن است باعث هشتگی و ضعف عضلات شود. همچنین، ممکن است منجر به راه رفتن مشکلاتی مانند راه رفتن دیرهنگام یا عدم توانایی در راه رفتن شود.
در موارد شدیدتر، کمبود ویتامین D می‌تواند باعث راه رفتن ناپایدار، خم شدن استخوان‌ها (راکیت‌هایتس)، و یا استخوان‌های نرم شود. برای پیشگیری از کمبود ویتامین D، معمولاً پزشکان توصیه می‌کنند که کودکان به مقدار مناسبی از این ویتامین از طریق مکمل‌های مغذی یا غذاها دریافت کنند، به خصوص اگر آنها به میزان کافی از نور خورشید بهره‌مند نشوند.


نرمی استخوان و اختلال رشد قد و دور سر

استخوان‌ها برای این که محکم شوند به مقادیر کافی از کلسیم و ویتامین دی نیاز دارند. کمبود ویتامین دی در کودکان زیر دو سال باعث می‌شود استخوان‌ها بدشکل، شکننده و لاغر شوند. استخوان های جمجمه کودک در این سن در حال رشد هستند و با کمبود ویتامین دی رشد مناسبی نخواهند داشت. بنابراین توقف یا تاخیر در رشد قدی و دور سر در چنین کودکانی به وجود می‌آید.

عدم رویش دندان

رویش دندان ها نیازمند ویتامین دی و کلسیم است، بنابراین کمبود این ویتامین باعث به تاخیر افتادن رویش دندان ها خواهد شد. ‌تاخیر در رشد دندان ها علل مختلفی دارد ولی در هر کودکی با تاخیر رشد دندان باید کمبود ویتامین دی را نیز مدنظر قرار داد. کودکان دچار کمبود ویتامین دی بیشتر از سایرین دچار التهابات لثه و پوسیدگی دندان می شوند.


تضعیف سیستم ایمنی بدن

ویتامین دی در بدن به شکل فعال خود یعنی کلسیتریول تبدیل می شود. کلسیتریول در بدن به کاهش التهابات و مبارزه با ویروس ها و باکتری ها کمک می کند بنابراین کمبود ویتامین دی منجر به ضعف سیستم ایمنی و بیماری مکرر کودکان خواهد شد.

بی قراری و مشکلات رفتاری

کمبود ویتامین دی در کودکان زیر دو سال با علائمی مثل بیقراری و گریه‌های اذیت‌کننده همراه است. بچه‌های بزرگ ‌تر ممکن است علائمی شبیه به افسردگی، اضطراب و پرخاشگری از خود نشان دهند.
مطالعه‌ای در دانشگاه میشیگان آمریکا انجام شده که ثابت می‌کند، کمبود ویتامین دی باعث افسردگی، اضطراب و رفتارهای پرخاشگرانه در کودکان می‌شود. در واقع کودکان دچار کمبود ویتامین دی دو برابر سایر کودکان رفتارهای پرخاشگرانه و قانون شکنانه از خود نشان میدهند.

درد های عضلانی و اسکلتی

با توجه به اینکه کودکان ما همواره در حال رشد هستند کمبود ویتامین دی می تواند در آن ها دردهای عضلانی و استخوانی ایجاد کند که ازاردهنده هستند و منجر به عدم تمایل کودک به بازی خواهند شد.


منابع ویتامین دی

از منابع ویتامین دی برای کودکان می‌توان به غذاهایی مثل ماهی، زرده تخم‌مرغ، شیر و لبنیات، غلات، مغزیجات، جگر، قارچ و روغن زیتون اشاره کرد. در نظر داشته باشید که نور خورشید باعث ساخت ویتامین دی در پوست میشود ولی به علت مضرات اشعه فرابنفش در معرض نور خورشید قرار گرفتن کودکان به مدت طولانی بدون ضد آفتاب اصلا توصیه نمی شود.
با توجه به شیوع بسیار بالای کمبود ویتامین دی در کشور ما لازم است همه کودکان از بدو تولد تا دوسالگی روزانه ۴۰۰ واحد ویتامین دی دریافت کنند و بعد از آن این میزان به روزانه ۶۰۰ واحد افزایش یابد. بعد از ۱۲ سالگی مصرف ماهیانه ۵۰۰۰۰ واحد ویتامین دی در افراد توصیه می شود.

درخواست مشاوره با دکتر فهمیه محب محمدی

برای دریافت مشاوره ی تنظیم خواب، درمان بد غذایی، مشاوره رفتاری کودک و ویزیت آنلاین کلیک کنید.

ویتامین سی در کودکان

علائم کمبود ویتامین سی در کودکان

ویتامین سی یک انتی اکسیدان قوی در بدن کودکان است. آنتی اکسیدان از سلول‌ها در برابر آسیب‌های ناشی از رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کند، در واکنش‌های شیمیایی با سلول‌ها شرکت می‌کند و مانع بروز بیماری‌های قلبی و برخی از انواع سرطان می‌شود. از آنجایی که این ویتامین محلول در آب است، بدن قادر به ذخیره آن نیست، بنابراین مصرف روزانه آن مهم است. البته میزان نیاز بدن به این ویتامین کم است و به راحتی از طریق منابع غذایی قابل تامین است. ویتامین سی باعث بهبود جذب آهن، بهبود ترمیم زخم و کلاژن سازی و افزایش سیستم ایمنی میشود.

ویتامین سی در کودکان

کمبود ویتامین سی در کودکان بسیار نادر است ولی می‌تواند باعث بروز برخی علائم و نشانه‌های زیر شود:
• خستگی، رنگ پریدگی و سرگیجه به دلیل کم خونی ناشی از جذب ضعیف آهن
• مشکل در بهبود زخم به دلیل کمبود کلاژن
• خونریزی، عمدتاً از لثه و بینی، به دلیل پارگی بافت‌هایی که از رگ‌های خونی حمایت می‌کنند.
• ظهور لکه‌های تیره روی بدن
• بدشکلی استخوان و افزایش خطر شکستگی، به ویژه در کودکان
• ریزش مو و ضعیف شدن ناخن‌ها، غضروف‌ها و مفاصل
• درد استخوان و تورم در بدن
• افتادن و نرم شدن دندان‌ها
• افزایش خطر ابتلا به عفونت‌هایی مانند آنفولانزا و سرماخوردگی، زیرا کارکرد سیستم ایمنی را کاهش می‌دهد
• افسردگی و استرس ذهنی زیرا کمبود این ویتامین می‌تواند باعث ایجاد تغییرات شیمیایی در مغز شود

ویتامین سی به خوبی از طریق روده جذب میشود و در افراد سالم نیازی به مصرف مکمل های ویتامین سی نیست، کافی است منابع ان ویتامین را بشناسیم و روزانه در برنامه غذایی کودکمان بگنجانیم.
منابع ویتامین سی:
فلفل دلمه ای
کلم بروکلی
سبزیجات برگ سبز تیره و سبزیجات قرمز
کیوی
مرکبات، گوجه
 توت ها و توت فرنگی
اناناس و گریپ فروت
توجه داشته باشید که یک رژیم متنوع و تازه یکی از مهم ترین قدم ها برای سلامت کودکان ما است.

لزوم ویتامین ها برای کودکان

علائم کمبود ویتامین ب۱۲

ویتامین ب ۱۲ یک ویتامین محلول در آب است. این ویتامین نیز از طریق مواد غذایی وارد بدن شده و از طریق معده جذب می شود. منبع اصلی این ویتامین منابع حیوانی هستند و کمبود آن در افراد گیاه خوار یا افراد با مشکلات گوارشی دیده می شود. گاهی رژیم غذایی نامناسب در کودکان منجر به کمبود این ویتامین در بدن کودک می شود. ویتامین ب ۱۲ یک ویتامین ضروری برای عملکرد اعصاب، سوخت و ساز، خونسازی و... است.
کمبود ویتامین ب ۱۲ می‌تواند عملکرد اعصاب محیطی و مرکزی را تحت تاثیر قرار دهد و سبب ایجاد بیماری‌هایی همچون افسردگی خستگی ضعف و عدم تمرکز شود. در کودکان کمبود ویتامین ب ۱۲ میتواند ناشی از رژیم اشتباه مادر در دوران بارداری و شیردهی و رژیم غذایی محدود در خود کودک باشد.


علائم کمبود این ویتامین در کودکان:
خستگی و سردرد
کمخونی
مگالوبلاستیک
عدم تمرکز و توجه
درد و التهابات لثه و زبان
بی حسی و گزگز شدن دست و پا
بی اشتهایی و تهوع و بدغذایی
عدم تعادل و زمین خوردن مکرر
در کل کمبود این ویتامین در کودکان شایع نیست و در صورت وجود باید بیماری های گوارشی و رژیم غذایی کودک چک شود.

منابع ویتامین ب۱۲

گوشت قرمز
گوشت سفید
تخم مرغ
لبنیات
ماهی
لوبیاسفید
عدس


ویتامین آ در کودکان

علائم کمبود ویتامین آ

ویتامین آ یک ویتامین محلول در چربی است که کمبود خیلی شدید آن می تواند منجر به کوری شود. کمبود این ویتامین در کودکان زیر شش سال شایع است و به همین دلیل در ۲ سال اول به عنوان مکمل در اختیار کودکان کشور ما قرار می گیرد. کمبوداین ویتامین میتواند باعث افزایش خطر ابتلاء به انواع عفونت ها (خصوصا" اسهال و عفونت های دستگاه تنفسی) در کودکان شود. خطر مرگ و میر کودکان را به میزان ۲ تا ۴ برابر افزایش دهد.
دوره نقاهت بیماری ها را طولانی تر کند. در موارد شدید کمبود این ویتامین باعث شب کوری (کم شدن قدرت دید در تاریکی)، آسیب رسیدن به چشم ها و نهایتا" کوری مطلق می شود. موجب اختلال در رشد استخوان ها و سیستم خونسازی در بدن کودک می شود.
کودکان ۶ ماهه تا ۶ ساله آسیب پذیرترین گروه سنی از نظر کمبود ویتامین آ هستند زیرا رشد آن ها سریع است و نیاز بیشتری به ویتامین آ دارند بیشتر دچار بیماری های ویروسی و عفونی می شوند بنابراین به علت بی اشتهایی و اسهال دچار کمبود ذخایر ویتامین آ خواهند شد، همچنین در بعضی از بیماری ها مثل سرخک و اسهال نیاز به ویتامین آ افزایش میابد.
مهم ترین نقش ویتامین آ مقابله با بیماری های ویروسی و عفونی و تکامل عصبی و بینایی است. تحقیقات نشان می دهد کمبود ویتامین آ در مناطق خشک و در خانواده های کم درامد و محروم شایع است و ایران از نظر کمبود ویتامین آ در وضعیت متوسط قرار دارد


منابع ویتامین آ

جگر، زرده تخم مرغ، قلوه، شیر و لبنیات پرچرب، کره، ماهی کوچک با جگر (مثل کیلکا)، سبزی های برگ سبز تیره مانند اسفناج و کاهو، جعفری، سبزی های زرد نظیر هویج و کدو حلوایی، میوه های زرد و نارنجی رنگ مثل زردآلو، آلو، هلو، قیسی، خرمالو، نارنگی، موز و انگور، طالبی، گرمک.
در نظر داشته باشید که در کشور ما همه کودکان زیر دوسال باید روزانه ۱۵۰۰ واحد ویتامین آ مصرف کنند.

کمبود ویتامین در کودکان

کمبود ویتامین های گروه ب

از ۱۳ ویتامین ضروری بدن ۸ مورد آن زیر مجموعه ویتامین ب هستند، این گروه از ویتامین ها نقش بسیار مهمی در بدن کودکان ما دارند. این دسته از ویتامین ها محلول در آب هستند و در افراد سالم به خوبی از یک رژیم غذایی متعادل به دست می آیند. ویتامین های گروه ب شامل ویتامین های زیر هستند:
B-۱ (تیامین)
B-۲ (ریبوفلاوین)
B-۳ (نیاسین)
B-۵ (پانتوتنیک اسید)
B-۶ (پیریدوکسین)
B-۷ (بیوتین)
B-۹ (فولیک اسید)
B-۱۲ (کوبالامین)
این ویتامین‌ها برای حفظ سلامتی و پیشگیری از برخی بیماری‌ها اهمیت فراوانی دارند. تاثیر مستقیم آن‌ها بر سطح انرژی، سلامت مغز و متابولیسم سلولی تنها چند نمونه از سازوکارهای آن‌ها در بهبود وضعیت جسمانی و روانی هستند.


فواید ویتامین های گروه ب

از جمله فواید این ویتامین ها در بدن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
پیشگیری از عفونت‌ها و تقویت عملکرد سیستم ایمنی، بلوغ بهتر سلول‌های خونی،  افزایش سطح انرژی بدن،  بینایی بهتر، عملکرد بهتر مغز، هضم بهتر غذا، اشتهای متعادل، سلامت نورون‌های عصبی، تولید برخی هورمون‌ها و پیام رسان‌های عصبی، افزایش حجم عضلانی
اسید فولیک یکی از ویتامین‌های حیاتی برای سلامتی جنین و پیشگیری از نقایص مادرزادی مثل اختلالات لوله‌های عصبی و نقص ژنتیکی است. بنابراین مصرف این ویتامین پیش از بارداری و طی دوران حاملگی از اهمیت بسزایی برخوردار است. بیشتر افرادی که برنامه غذایی متعادلی دارند مقادیر کافی از این ویتامین ها را روزانه دریافت می‌کنند. اما ممکن است به دلیل کم‌بودن تنوع غذایی و یا برخی اختلالات گوارشی علائم کمبود این ویتامین‌ها در بدن کودک بروز کند.
بیشتر افرادی که برنامه غذایی متعادلی دارند مقادیر کافی از این ویتامین ها را روزانه دریافت می‌کنند. اما ممکن است به دلیل کم‌بودن تنوع غذایی و یا برخی اختلالات گوارشی علائم کمبود این ویتامین‌ها در بدن کودک بروز کند.

ویتامین برای کودکان

علائم کمبود ویتامین های گروه ب

علائم کمبود ویتامین های گروه ب به شکل های زیر ظاهر می شود:
راش‌های پوستی
ترک‌های اطراف لب و دهان
پوسته پوسته شدن لب‌ها
خستگی و ضعف بدنی
کم خونی
کاهش قدرت تمرکز و کاهش یادگیری
زودرنجی و افسردگی
حالت تهوع
اسهال
کرامپ‌های شکمی
یبوست
احساس بی حسی در دست و پا و خواب رفتگی پا
اختلال در رشد و تکامل

منابع حاوی ویتامین های گروه ب

لبنیات
تخم مرغ
جگر
گوشت قرمز
مرغ
ماهی
غلات کامل مثل نان سبوس دار و برنج قهوه ای
مغزیجات مل پسته و گردو
نخود سبز
مارچوبه
کلم بروکلی و بروکسل
تخمه آفتابگردان
کنجد، بادمجان
جوانه گندم
اسفناج و اووکادو.


سخن پایانی

به طور کلی در اکثر سبزیجات و میوه های تازه نیز ویتامین های گروه ب وجود دارد. افراد سالم با یک رژیم غذایی متعادل روزانه به میزان کافی ویتامین های گروه ب را جذب میکنند و به صورت روتین نیازی به دریافت مکمل مولتی ویتامین ندارند. برای دریافت یک رژیم غذایی سالم و متنوع برای کودک خود میتوانید از دکتر فهیمه محب محمدی مشاوره بگیرید.

پاسخ به برخی از سوالات کمبود ویتامین ها در بدن کودکان

 علائم کمبود ویتامین در بدن کودکان می‌تواند شامل افت انرژی، کاهش اشتها، ضعف عضلانی، افسردگی، نقصان در رشد و توسعه، مشکلات در سیستم ایمنی بدن، و در موارد شدید‌تر ممکن است باعث بیماری‌های خاصی گردد.

مقالات فرزندپروری

مراحل تکامل حرکتی کودک

مراحل تکامل حرکتی کودک

آیا می‌دانید چرا نوزادان ابتدا سر خود را نگه می‌دارند، سپس می‌نشینند و در نهایت راه می‌روند؟ آیا تا به حال به این فکر کرده‌اید که چه عواملی بر سرعت و ترتیب این مراحل تأثیر می‌گذارند؟ اگر شما هم مانند بسیاری از والدین کنجکاو هستید و می‌خواهید درک عمیق‌تری از رشد فیزیکی فرزندتان داشته باشید، این مقاله برای شما نوشته شده است. در این مقاله، به بررسی دقیق مراحل تکامل حرکتی کودک از بدو تولد تا کودکی می‌پردازیم.

تکامل گفتار و ارتباط اجتماعی کودک

تکامل گفتار و ارتباط اجتماعی کودک

ارتباط، پایه و اساس همه تعاملات انسانی است. کودکان از بدو تولد به دنبال برقراری ارتباط با دنیای اطراف خود هستند. در این مقاله، به بررسی مراحل مختلف تکامل گفتار و ارتباط اجتماعی کودک پرداخته و به شما خواهیم گفت که چگونه می‌توانید از این دانش برای تقویت مهارت‌های ارتباطی کودک خود استفاده کنید.

قشقرق کودکان

قشقرق کودکان

قشقرق کودکان، آن لحظه‌هایی که ناگهان همه چیز از کنترل خارج می‌شود و فریادها و گریه‌ها فضا را پر می‌کند، برای هر والدینی آشناست. این طوفان احساسات...

تک فرزندی

تک فرزندی

در دنیای امروز، تصمیم‌گیری برای داشتن یک فرزند یا چند فرزند، یکی از مهم‌ترین انتخاب‌های زندگی است. تک فرزندی به وضعیتی گفته می‌شود که...

والدین هلیکوپتری

والدین هلیکوپتری

در بین تمام سبک‌های تربیتی متنوع، گروهی از پدر و مادرها، بر اساس سبک فرزندپروری خود، به عنوان والدین کنترل‌ گر یا اصطلاحا هلیکوپتری شناخته می‌شوند. این نام به والدینی داده می‌شود که بر کوچک‌ترین رفتار و حرکات کودک خود نظارت و کنترل دقیق دارند.

دلبستگی ایمن

دلبستگی ایمن

دلبستگی، یکی از مهم ترین سنگ بناهای هیجانات دوران کودکی و بزرگسالی ماست. دلبستگی، هیجانی است که در تمام افراد دنیا وجود دارد و نمی توان آن را انکار کرد.

5 اصل مهم فرزندپروری

۵ اصل مهم فرزندپروری

سبک های مختلفی برای فرزندپروری صحیح وجود دارد ولی شما به هر روشی که فرزند خود را پرورش دهید ۵ اصل مهم را باید در اصول اولیه خود داشته باشید.

تمرکز نرمال در کودکان

تمرکز نرمال در کودکان

امروزه با توجه به آشنایی با اختلال نقص توجه و تمرکز توجه ویژه و گاهی افراطی به دامنه توجه کودکان می شود. در این مقاله قصد داریم شما را با بازه نرمال توجه و تمرکز در سنین مختلف کودکی آشنا کنیم. و راهکارهای ساده برای افزایش آن ارائه دهیم.

مقالات اصول بازی با کودک

تامی تایم

تامی تایم

کلید رشد و تکامل نوزاد شما - با تمرین ساده تامی تایم، به تقویت عضلات، بهبود هماهنگی و افزایش هوش نوزادتان کمک کنید. راهنمای جامع و کاربردی برای والدین.

بازی های مناسب نوزاد تا شش ماهگی

بازی های مناسب نوزاد تا شش ماهگی

آیا می‌خواهید دنیای شگفت‌انگیز بازی را به کودکتان هدیه دهید؟
نوزاد شما در شش ماه اول زندگی، سریع‌ترین رشد را تجربه می‌کند. بازی نه تنها به او لذت می‌بخشد، بلکه نقش مهمی در تقویت مهارت‌های حسی، حرکتی، شناختی و اجتماعی او دارد.

اصول هوشمندانه خرید اسباب بازی در سنین مختلف

اصول هوشمندانه خرید اسباب بازی در سنین مختلف

حقیقات علمی نشان داده‌اند که انتخاب درست اسباب‌بازی می‌تواند تاثیر بسزایی بر رشد و شکوفایی استعدادهای کودکان در زمینه‌های مختلف مانند خلاقیت، حل مسئله و ... داشته باشد.
در این مقاله، با اتکا به یافته‌های علمی، راهنمایی‌های جامعی را برای انتخاب اسباب‌بازی‌های مناسب با سن، علایق و نیازهای کودکان ارائه خواهیم داد.

مراحل تکامل بازی کردن در کودکان

مراحل تکامل بازی کردن در کودکان

شاید برای شما هم جالب باشد که بدانید بچه ها از ابتدا بازی کردن را به شیوه بزرگسالی بلد نیستند و در طول تکامل جسمی و مغزی خود مراحال بازی کردن آن ها متفاوت و در حال پیشرفت است.

اصول بازی حسی برای کودکان

اصول بازی حسی برای کودکان

بازی حسی شامل هر فعالیتی است که باعث تحریک حواس کودک شما می شود. لامسه، بویایی، چشایی، بینایی و شنوایی و تعادل از این دسته هستند. فعالیت های حسی، در رشد و پرورش هوش هیجانی کودک بسیار موثر است، از بدغذایی کودک چلوگیری می کند، در بهبود سلامت و خواب کود تاثیر دارد و می تواند در درمان اختلالات پردازش حسی کمک کننده باشد. از طریق بازی است که بچه ها یاد می گیرند تا جهان اطرافشان را درک کنند.

مسی پلی یا کثیف بازی در کودکان

مسی پلی یا کثیف بازی در کودکان

یکی از مهم ترین اهداف بازی در کودکان افزایش هوش و خلاقیت و کاهش استرس است، یکی از مهم ترین و موثرترین بازی ها در دنیای امروز برای کودکان ما مسی پلی یا بازی های همراه با کثیف کاری و به هم ریختگی است.

فراخوان اختلالات کودکی

اختلال یکپارچگی حسی در کودکان

اختلال یکپارچگی حسی در کودکان

"آیا کودک شما به لمس برچسب لباس حساس است یا از ارتفاع می‌ترسد؟ در این مقاله، به شما آموزش می‌دهیم که چگونه با استفاده از روش‌های ساده و عملی، به کودک خود کمک کنید تا با چالش‌های این اختلال مقابله کند.

تاخیر تکلم در کودکان

تاخیر تکلم در کودکان

تاخیر تکلم در کودکان یکی از مسائل مهم و پیچیده‌ای است که می‌تواند تاثیرات گسترده‌ای بر رشد و تکامل اجتماعی، عاطفی و شناختی آن‌ها داشته باشد. در این مقاله، به بررسی عوامل مؤثر، نشانه‌ها و راهکارهای مواجهه با تاخیر تکلم در کودکان می‌پردازیم تا به والدین و متخصصان در شناخت و مدیریت این مشکل کمک کنیم.

آسم دوران کودکی

آسم دوران کودکی

یکی از اختلالات شایع و آزاردهنده در دوران کودکی سرفه پایدار است. به سرفه هایی که به دنبال دویدن، خندیدن، استشمام عطر و اسانس ..

اوتیسم در کودکان

اوتیسم در کودکان

اتیسم یک اختلال عصبی رشدی است. این اختلال از بدو تولد همراه فرد است. بخش‌های مختلف مغز در افراد دارای اتیسم در همکاری با یکدیگر دچار مشکل هستند...

کودک دیجیتال چیست؟

کودک دیجیتال چیست؟

طی سال های اخیر که جهان ما به جهان دیجیتال تبدیل شده است،معضل استفاده بیش از حد کودکان از صفحات دیجیتال باعث ایجاد یک اختلال جدید به نام کودک دیجیتال شده است

چاقی در کودکان

چاقی در کودکان

چاقی در کودکان یک اپیدمی جهانی رو به رشد است که به‌دلیل باری که بر سیستم مراقبت‌های بهداشتی کودکان و بزرگسالان وارد می‌کند، نیازمند توجه است.

بد غذایی در کودکان

بد غذایی در کودکان

امروزه والدین زیادی از غذا نخوردن و بدغذایی کودک خود شاکی هستند. بسیاری از والدین از این شکایت دارند که کودک گروه های غذایی مهم را حذف کرده و نمی خورد ...

مقالات خواب کودک

چرا کودکان خواب نا آرامی دارند؟

چرا کودکان خواب نا آرامی دارند؟

اگر کودک شما خواب ناآرامی دارد و مدام در حال حرکت و غلتیدن در خواب است نگران نباشید، در این مقاله تمام علت های احتمالی که باعث حرکت و ناآرامی کودک در خواب است را بررسی می کنیم

خر و پف در کودکان

خر و پف در کودکان

خروپف، خرخر، خرناس و تنفس با دهان باز در کودکان هنگام خواب مهم است و نیاز به پیگیری دارد. شما به عنوان والدین لازم است در مورد این نشانه مهم، اطلاعات کامل داشته باشید و آن را جدی بگیرید...

خواب کودک و افزایش قد

خواب کودک و افزایش قد

در این مقاله به بررسی نقش حیاتی خواب در افزایش قد و رشد کودکان می‌پردازیم. با واکاوی تاثیر هورمون رشد در طول خواب و ارائه راهکارهایی برای بهبود کیفیت خواب فرزندانتان، به شما کمک می‌کنیم تا قد نهایی آنها را به حداکثر برسانید.

فراخوان تغذیه کودک

میان وعده سالم برای مدرسه

میان وعده سالم برای مدرسه

آیا می‌دانید انتخاب یک میان وعده سالم برای فرزندتان در مدرسه می‌تواند به طور چشمگیری روی تمرکز، انرژی و حتی نمرات او تاثیر بگذارد؟ در این مقاله، شما را با بهترین گزینه‌ها برای میان وعده‌های سالم و خوشمزه آشنا خواهیم کرد تا بتوانید با خیالی آسوده، تغذیه فرزندتان را تامین کنید.

ممنوعیات غذایی کودکان

ممنوعیات غذایی کودکان

غذاهای سالم و مغذی برای رشد و نمو کودکان ضروری هستند. با این حال، برخی از غذاها می توانند برای کودکان مضر باشند و حتی منجر به خفگی، مسمومیت غذایی یا سایر مشکلات سلامتی شوند.

مصرف لبنیات در کودکان

مصرف لبنیات در کودکان

کودک بعد از یک سالگی به چه میزان لبنیات و کلسیم نیاز دارد؟
لبنیات از گروه های غذاییه که افراط و تفریط در موردش زیاده، یا انقدر شیر و لبنیات به کودک میدیم که کاملا بی اشتها میشه یا به دلایل غیر علمی لبنیات رو از رژیم غذایی کودکمون حذف میکنیم.

انواع نمک

انواع نمک

نمک های رنگی تصفیه نشده و رنگی در بازار واقعی و مجازی خیلی ترند شده، خیلی مهمه که اطلاعات درست و علمی داشته باشیم و بتونیم تصمیماتی بگیریم که در طولانی مدت سلامت کودک و خانوادمون رو به خطر نندازه.

صبحانه و کودکان

صبحانه و کودکان

صبحانه مهم ترین وعده غذایی کودک شماست، از نظر غلمی ثابت شده که صبحانه نخوردن باعث افزایش احتمال ابتلا به مشکلات قلبی و دیابت در بزرگسالی است؛ با این حال معمولا بزرگ ترین چالش والدین با کودکان در وعده صبحانه است.
اگر علت عدم تمایل کودک به صبحانه را بدانیم قطعا با مدیریت شرایط خواهیم توانست علاقه و تمایل کودک به صبحانه را بیشتر کنیم.

پخت برنج برای کودک

پخت برنج برای کودک

آرسنیک یک ماده سمی و فلز سنگینه که از طریق آب و خاک به محصولات غذایی ما راه پیدا میکنه، برنج ۱۰ برابر غلات دیگه آرسنیک خاک رو جذب میکنه، به همین علت نگرانی از ارسنیک موجود در برنج همیشه بیشتر از سایر غلاته، همه ی برنج ها حاوی مقداری از این فلز سنگین هستند که بسته به محل کشت میتونه کم یا زیاد باشه.

سوپرفودها در کودکان

سوپرفودها در کودکان

بعضی از مواد غذایی خواص بسیار زیادی رو در خود جمع کردند. به این مواد غذایی سوپرفود یا ابرغذا گفته میشه. در این مقاله شما رو با سوپرفودها آشنا میکنم تا از خواص بی نظیرش در تغذیه کودکانتون استفاده کنید.

نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.